Så viktigt är jobbet för vår lycka

Enligt en undersökning av Wise Group AB är jobbet det näst viktigaste för att man ska kunna känna sig lycklig. På första plats kommer hälsan och på tredje plats kommer familjen.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-09-23 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Förutom jobbet är viktiga faktorer för vår lycka hälsan och familjen.
Bild: Istock Photos


Undersökningen visar att det finns ett tydligt samband mellan att känna sig väl till mods på jobbet och hur lycklig man är. Om man ser till de som trivs mycket bra på jobbet uppger 8 av 10 att de är mycket eller ganska lyckliga med sina liv. Av de som inte trivs på jobbet är varannan olycklig.

Enligt studien är det en rad saker som påverkar vår lycka på jobbet. Detta är bland annat att utvecklas på jobbet, att vara stolt över arbetsplatsen och sin egen insats, samt att ha kul på jobbet och ha en rättvis lön.

Det verkar också som att arbetslivet blir bättre och bättre med åren. Medarbetare i åldersgruppen 50-64 år trivs bättre på jobbet, har roligare och känner sig mer uppskattade än yngre medarbetare.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration