Volvo Cars hyr 15 000 kvadratmeter i Sörred logistikpark

Sörred logistikpark på Hisingen i Göteborg fortsätter att växa. Platzer och Catena har tecknat avtal med Volvo Cars som etablerar sig på 15 000 kvadratmeter på fastigheten Sörred 8:16. Uthyrningen till Volvo Cars innebär att endast en byggrätt om 30 000 kvadratmeter kvarstår att utveckla av logistikparkens totala 136 000 kvadratmeter.

Skriven av Redaktionen 2024-03-13 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sörred logistikpark.
Bild: Philip Liljenberg


Sörred Logistikpark välkomnar Volvo Cars som hyresgäster. Fordonstillverkaren etablerar sig i en nyproducerad logistikanläggning om 15 000 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:16. Hyresavtalet är på tio år med grön bilaga och tillträdet är beräknat till den 1 oktober 2024. Byggnaden planeras att certifieras enligt BREEAM-SE Excellent och utrustas med en solcellsanläggning om 500 kW.

– Sörred Logistikpark visar återigen på hur kombinationen mellan strategiskt läge och en kvalitativ produkt attraherar starka partners. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Volvo Cars till logistikparken och bidra till deras fortsatta tillväxt, säger Henrik Axelsson, affärsområdeschef industri och logistik på Platzer.

Sörred logistikpark ligger på Hisingen i Göteborg i nära anslutning till Göteborgs Hamn, fordonsindustrin och den planerade batterifabriken. Logistikparken utvecklas i JV mellan fastighetsbolagen Platzer och Catena (ett resultat av Catenas förvärv av Bockasjö 2023). Under 2023 färdigställdes 91 000 kvadratmeter som förvärvades av Platzer. Förutom Volvo Cars finns hyresgäster som Schenker Logistics, Swedemount och AB Volvo i logistikparken. Dagens uthyrning innebär att fyra av fem byggnader är färdigutvecklade och uthyrda. Inom JV:t kvarstår endast en byggrätt om cirka 30 000 kvadratmeter LOA.

– Efterfrågan på attraktiva och hållbara logistikytor är fortsatt stark. De unika möjligheter som närheten till Skandinaviens största hamn ger, med elektrifierade framtidssäkrade mobilitetslösningar, gör att vi har stor tilltro till våra kvarstående utvecklingsmöjligheter i Sörred Logistikpark och våra övriga logistikområden som Arendal och Bulycke Logistikpark, säger Johanna Hult Rentsch, vd på Platzer.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration