Arkivet öppnar ny butik i centrala Göteborg

Hösten 2024 etablerar sig den populära second hand-aktören Arkivet på Kungsgatan 65 i Göteborg. Butiken blir den femte i Sverige och andra i Göteborg.

Skriven av Redaktionen 2024-03-07 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Arkivet öppnar på Kungsgatan i Göteborg.
Bild: Axel Ohlsson


Nyligen stod det klart att Sephora kommer att lämna sin nuvarande butik på Kungsgatan 65 till förmån för en större butik i Arkaden. Nu är det också klart att det blir Arkivet som tar över det eftertraktade butiksläget i Fredstan.

Med grundidén att second hand ska vara självklart, enkelt, snyggt och dessutom cirkulärt har Arkivet på senare år blivit den självklara platsen för modemedvetna konsumenter som vill minska sin klimatpåverkan och bidra till smartare konsumtion. Sedan starten 2017 har företaget öppnat tre butiker i Stockholm och en i Göteborg och efterfrågan växer.

– Arkivet har ett starkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Vi är många som å ena sidan tycker om att shoppa premium och samtidigt vill göra det på ett så smart, smakfullt och hållbart sätt som möjligt. Fredstan bjuder på ett brett spektrum av internationella aktörer, lokala varumärken och trevliga restauranger och över tid har området vuxit till att bli en given shoppingdestination i staden. Arkivet kompletterar det befintliga utbudet i Fredstan på ett väldigt bra sätt, säger Kristina Pettersson Post, chef Göteborg, Vasakronan.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration