Söderberg & Partners tar över Weworks lokaler i Urban Escape

Söderberg & Partners blir ny hyresgäst i Urban Escapekvarteret i Stockholm. De tar över hela fastigheten Trollhättan 29 intill Brunkebergs torg, med en förhyrd yta om totalt 11 088 kvadratmeter.

Skriven av Redaktionen 2024-02-26 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Urban Escape.
Bild: AMF Fastigheter


Det står nu klart att Söderberg & Partners, som erbjuder en mängd olika finansiella tjänster och rådgivning inom bland annat försäkringar, tjänstepension och kapitalförvaltning, blir ny hyresgäst i Urban Escape. Här kommer Söderberg & Partners kunna samlokalisera flera av sina verksamheter.

– I Urban Escape har vi hittat rätt sammanhang för Söderberg och Partners fortsatta resa och expansion. Här ser vi fram emot att samlokalisera våra verksamheter, vilket vi är övertygade om att komma att få positiva synergieffekter på verksamheten, vårt erbjudande och vår företagskultur. Vi ser också fram emot att bli en del av kvarteret med dess breda utbud inom handel, restaurang och service, säger Fredrik Taube, inköpschef på Söderberg & Partners.

Jenny Sivervik, marknadsområdeschef city AMF Fastigheter, kommenterar förhyrningen och överenskommelsen som nåddes på relativt kort tid.

– Vi märker att många av våra hyresgäster idag arbetar mer strategiskt med frågan om vad kontoret faktiskt ska erbjuda. Det är tydligt att de mjuka värdena blir allt viktiga. I våra diskussioner med Söderberg & Partners har vi haft en samsyn i frågan om kontorets roll och vikten av att hitta rätt lokal i rätt sammanhang för det nya arbetslivet. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Söderberg & Partners till Urban Escape.

Vid årsskiftet stod det klart att den dåvarande hyresgästen, Wework, som suttit i kvarteret sedan 2019, skulle lämna fastigheten i slutet av januari 2024. Det är sällan AMF Fastigheter kan erbjuda en så stor, sammanhängande yta i kronjuvelen i Stockholms centrala affärsdistrikt och intresset för att ta över lokalerna, helt eller delvis, har därför varit stort. Arbetet med att fylla Trollhättan 29 med nytt innehåll för att fortsätta skapa värde i staden och kvarteret har pågått under en tid.

– Det stora intresset kan ses som en bekräftelse på att fastighetsmarknaden står sig starkt i centrala Stockholm, trots utmanande tider. Urban Escape visar sig vara väl positionerad även i det tuffare marknadsklimat som råder, mycket tack vare det attraktiva läget. Förhyrningen bekräftar att läge fortsätter att vara viktigt både för kulturbygge och kontorets attraktivitet, säger Marie Barkman, vd för det av AMF och AP7 samägda bolaget Urban Escape KB.

Söderberg & Partners tar över hela fastigheten Trollhättan 29 intill Brunkebergstorg med en förhyrd yta om totalt 11 088 kvadratmeter. Söderberg & Partners får tillträde till lokalerna den 2 januari 2025. Lokalerna kommer att anpassas något, men mycket av kontorsmiljöer och inredning återbrukas, vilket går i linje med både Söderberg & Partners och AMF Fastigheters hållbarhetsmål.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration