Nya aktörer till Gränby Köpstad i Uppsala

Atrium Ljungbergs Gränby Köpstad växer. Under sommaren har restauranger för Pizza Hut, Chop Chop och Subway färdigställts.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-03-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Atrium Ljungberg har stora visioner för Gränby Köpstad.
Bild: Sweco


Dessutom har Atrium Ljungberg tecknat avtal med City Gross och Blomsterlandet, vilka står klara för öppning under 2015.

– Vi är mycket glada att både City Gross och Blomsterlandet valt att etablera sig i Gränby Köpstad. Med de här två starka ­aktörerna och fyra bra restaurangkoncept har vi lagt en väldigt bra grund för en fortsatt utveckling av området. Gränby Köpstad och Gränby Centrum kommer tillsammans bli ett av Sveriges starkaste handelsområden och en attraktiv mötesplats i Gränby – en stadsdel som håller på att ta ny form som en de viktigaste och mest expansiva stadsdelarna i Uppsala, säger Daniel Kvant Suber, ­affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Både City Gross och Blomsterlandet finns sedan tidigare i södra Uppsala. För Pizza Hut och det asiatiska konceptet Chop Chop blir etableringen i Gränby Köpstad deras första i Uppsala medan Subways nya restaurang blir den femte i staden.

Byggnationen av två nya hus kommer att pågå under 2014 och en bit in på 2015 parallellt med arbetet att fylla resterande delen av handelsplatsen med fler butikskoncept.

Atrium Ljungbergs långsiktiga vision för Gränby Köpstad och Gränby Centrum med omnejd är att skapa en attraktiv och levande stadsdel som utgör ett komplement till Uppsala city.

Sök lediga lokaler i Uppsala!


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration