Skanska Fastigheter hyr ut 2 300 kvadratmeter i nya Sthlm 02 Studion

Sthlm 02 Studion i Hammarby Sjöstad är snart klar för inflyttning. Redan nu är 30 procent av Sthlm 02 Studion uthyrt till tre olika aktörer där Infobric är först att flytta in i början av 2024. De övriga är Region Stockholm och det adaptiva streamingbolaget SeenThis.

Skriven av Redaktionen 2023-09-07 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sthlm 02 Studion.
Bild: Skanska


Sthlm 02 Studion är en del av Skanskas omfattande satsning Sthlm New Creative Business Spaces som består av sju kontorsbyggnader i Hammarby Sjöstad. Byggnaden ligger längs Hammarby Allé, i nära anslutning till Sthlm 01, och erbjuder en total yta på 7 450 kvadratmeter fördelat över sju våningsplan. Kontorslokaler finns i olika storlekar från cirka 475 kvadratmeter.

SeenThis erbjuder teknologi som bidrar till en hållbar, digital annonsmarknad med minskad dataöverföring. Deras nya kontor i Sthlm 02 Studion ligger högst upp i huset. Infobric är den ledande digitaliseringspartnern för byggbranschen i Norden och Storbritannien. De hyr en lokal på 660 kvadratmeter beläget på våning 3. Region Stockholm (Psykiatri Södra Stockholm) hyr 503 kvadratmeter på våning 4.

– Vi valde Sthlm 02 med tanke på läget och de ändamålsanpassade lokalerna som passar vår verksamhet. Här får vi inte bara en kostnadseffektiv, utan också en energieffektiv byggnad, vilket är en förutsättning för oss i vårt mål att minska våra utsläpp till 2030. Vi ser fram emot att trivas här, säger Jesper Benon, vd för SeenThis.

– Sthlm 02 Studion är vårt femte projekt i Sthlm New Creative Business Spaces och vi ser, trots det förändrade marknadsläget, ett stort intresse för projektet. Att 30 procent redan nu är uthyrt är ett kvitto på att kreativa, flexibla och väldesignade kontor behövs i Stockholm, säger Caroline Andersson, uthyrnings- och marknadschef, Skanska Fastigheter Stockholm.

Huset och inredningen är ritat av Varg arkitekter och byggnaden är pre-certifierad med LEED Platinum. Högst upp finns en härlig takterrass som delas av husets hyresgäster. På entrévåningen finns en avslappnad och välkomnande lobby med ett café samt en kreativ studio. Arkitekternas vision har varit att skapa ett robust och samtidigt elegant hus som sprudlar av liv och rörelse och där utrymmena är anpassade för de behov hyresgästerna har för stunden.

Även grannen, Sthlm 04 med sina 12 000 kvadratmeter uthyrbar area, är snart fullt uthyrd då endast 1 039 kvadratmeter kvarstår. Före sommaren blev det klart att GS1 Sweden hyr 392 kvadratmeter.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration