Castellum bygger nytt polishus på Hisingen

Nu startar bygget av Hisingens nya polishus på Exportgatan. Här skapar Castellum ändamålsenliga lokaler på platsen där Göteborgs-Postens gamla tryckeri en gång låg. Det nya polishuset är cirka 9 000 kvadratmeter stort och förväntas stå klart för inflyttning under andra kvartalet 2025.

Skriven av Redaktionen 2022-11-15 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Castellum bygger nytt polishus där GP:s tryckeri tidigare låg.
Bild: Castellum


Lokalpolisområde Storgöteborg Hisingen kommer flytta från lokalerna på Vågmästareplatsen, till nya lokaler med närhet till E6:an. Busshållplatsen kommer att flyttas närmare fastigheten och en ny gångväg byggs för att öka tillgängligheten för de som inte åker bil.

Polismyndigheten är en av Castellums största hyresgäster.

– Castellum är väldigt stolta över att få förtroendet att uppföra en komplex byggnad till Polismyndigheten och lokalpolisområde Storgöteborg Hisingen. Vi ser fram emot att 2025 få lämna över en toppmodern fastighet, som kommer hjälpa myndighetens dagliga och mycket viktiga arbete", säger Mariette Hilmersson, region-vd på Castellum.

Castellums affär i korthet:
Investeringsvolym: cirka 470 miljoner kronor
Uthyrningsbar yta: 9 000 kvadratmeter
Hyresvärde och kontraktlängd: cirka 445 miljoner kronor över 15 år
Uthyrningsgrad: 100 procent


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration