Atrium Ljungberg tecknar nya avtal i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med flera bolag som flyttar sina verksamheter till Hagastaden. Avtalen omfattar en total yta om cirka 2 500 kvadratmeter och tecknas med utbildningsföretaget Liber, investmentbolaget Raptor Group samt SDS Life Science och SDS Medteq.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-05-12 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Mineralvattenfabriken.
Bild: Atrium Ljungberg


I över 140 år har Liber utvecklat läromedel och material för kompetensutveckling för elever, studenter, ledare och medarbetare. I höst går flytten till kvarteret med den gamla Mineralvattenfabriken i Hagastaden, en varsamt renoverad industribyggnad. Det nya kontoret omfattar dryga 1 000 kvadratmeter och kommer att ligga i det så kallade Glashuset, en spektakulär tillbyggnad på delar av den tidigare fabriken.

– Vi ser fram emot att flytta till Hagastaden. Här kommer vi finnas mitt i en ny kunskapsintensiv stadsdel där lärande och forskning möter näringsliv, ett sammanhang som känns helt rätt för oss och vår verksamhet, säger Anna Settman, vd på Liber.

Investmentbolaget Raptor har tecknat hyresavtal om cirka 750 kvadratmeter i gårdshuset intill Mineralvattenfabriken. I företagets investeringsportfölj finns bolag som babyprodukttillverkaren Bonti, Furry Friends, som säljer djurfoder online, samt hårvårdsföretaget REF Stockholm.

– Som ett entreprenörsdrivet bolag så gillar vi den puls och internationella känsla som finns här i Hagastaden. I de nya lokalerna finns utrymme för våra bolag att växa och utvecklas, säger Edward Ernstberger, koncernchef på Raptor Group.

Sedan tidigare hyr även appbolaget Wolt lokaler i Mineralvattenfabriken och Kry har också öppnat en vårdcentral i huset.

Efter sommaren flyttar SDS Life Science och SDS Medteq in på 700 kvadratmeter i det närliggande kvarteret Härden 14 på Hälsingegatan. SDS Life Science är ett rådgivande konsultbolag inom läkemedel och medicinteknik och det nya kontoret blir strategiskt placerat i Hagastadens framväxande life science-kluster.

Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av staden största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken. Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd, samt markanvisningar för både bostäder och kontor.

– Vi märker av ett stort intresse för hela Hagastaden, inte bara för de nybyggda husen utan även för de äldre fastigheterna. Blandningen av industrihistoriska byggnader i tegel och ultraurbana skyskrapor skapar spännande kontraster med en internationell prägel som inte finns på andra ställen i Stockholm, säger Robin Petersson, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Hagastaden.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration