Convendum tecknar avtal med Balder – etablerar coworking i Spårvagnshallarna

Efterfrågan på hybridkontor och coworking-ytor är stor, särskilt i landets storstäder. För att kunna erbjuda detta till fler i Stockholm etablerar sig Convendum hos Fastighets AB Balder i Spårvagnshallarna. Tillträde inleds i början av 2023.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-04-06 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Spårvagnshallarna.
Bild: Balder


Stockholm är en av Europas mest expansiva och snabbast växande städer och området kring Spårvagnshallarna har länge varit en viktig plats för Stockholms näringsliv. När Convendum nu utökar sin etablering i huvudstaden tillsammans med Balder möjliggör det för fler att skapa affärer och arbeta i det centrala och attraktiva området.

– Efterfrågan är stor och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda både våra nya och befintliga medlemmar ett coworking space i de anrika Spårvagnshallarna med tillhörande konferenscenter, och även vårt nya cafékoncept Convendum Coffee i den enastående entréloungen. Det känns roligt att arbeta med Balder kring dessa fina lokaler och centrala affärsdistrikt, säger Convendums vd Håkan Jeppsson.

På fastighetsbolaget Balders stockholmskontor upplever man en stor efterfrågan på kommersiella lokaler och som alltid är det viktigt att hitta bra lösningar för kunderna.

– Vi har länge haft en dialog med Convendum och det känns otroligt bra att vi nu har enats kring vad vi hoppas ska bli den första av många gemensamma etableringar. Det är viktigt för oss som fastighetsägare och hyresvärd att vara lyhörda så att våra kunder trivs och har möjlighet att utveckla sin verksamhet, säger Martin Berg, Regionchef för kommersiella lokaler på Balder.

Hyresavtalet på Birger Jarlsgatan 57 innefattar kontors- och konferensytor. Lokalerna är fördelade på fyra våningsplan och omfattar sammanlagt cirka 6 800 kvadratmeter. Tillträde sker i etapper med första inflyttning i början av 2023. Redan i vår inleder Balder arbetet med att anpassa lokalerna för den nya hyresgästen och kommer även att ge fastighetens allmänna ytor ett ansiktslyft.

Fastigheten Spårvagnen 4 har en total uthyrningsbar yta om cirka 23 000 kvadratmeter och förvärvades av Balder 2012. Bland dagens hyresgäster finns ett gym, restauranger, kontor och bilverkstad men också Balders egna Stockholmskontor är beläget i kvarteret.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration