CBRE får stort uthyrningsuppdrag för Akademiska Hus i Campus Solna

CBRE har fått uthyrningsuppdraget för Fysiologen av Akademiska Hus. Akademiska Hus planerar att bygga om Fysiologen till moderna kontor och labb i Campus Solna.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-03-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Campus Solna.
Bild: Erik Lefvander


I den 8 000 kvadratmeter stora byggnaden kommer det förutom lokaler för kontor och labb att byggas ett café och hyresgästerna får tillgång till gemensamma ytor och service i form av mötesrum, aula, loungeytor, cykelrum, reception, omklädningsrum och pentry. Att dela på vissa ytor bidrar till ett effektivare och mer flexibelt lokal- och resursutnyttjande både i byggnaden och på campus. Ombyggnationen av Fysiologen startade i februari 2022 och inflyttning planeras etappvis under 2023.

– Vi är glada över att vi fått förtroendet att förmedla dessa kontorslokaler i Campus Solna för Akademiska Hus. Den nyanserade ombyggnationen som planeras, kommer att landa väl på marknaden. Den nya planerade tunnelbanestationen som kommer ligga ett stenkast från Fysiologen möjliggör även bättre kommunikation mellan Solna och City, säger Daniel Jirhäll, Head of Investor Leasing, Office på CBRE.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration