Volvo Cars etablerar global tech-hub i Mood District

AMF Fastigheter har tecknat ett förnyat hyresavtal med Volvo Cars som expanderar sina nuvarande kontorslokaler från 2 000 till 7 000 kvadratmeter i Mood District i centrala Stockholm. Här kommer Volvo Cars att etablera sin nya, globala tech-hub som ska säkerställa Volvo Cars högt satta ambition att bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030 parallellt med ett ökat fokus på onlineförsäljning.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-03-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Mood District.
Bild: AMF Fastigheter


I början av 2020 tog den då nystartade bildelningstjänsten Volvo Cars Mobility plats i Mood District för att få ett cityläge med utrymme för fortsatt expansion. Nu väljer Volvo Cars Mood District för att etablera en ny tech-hub för över 700 medarbetare med spjutspetskompetens inom mjukvaruutveckling, datavetenskap, onlineförsäljning och användarupplevelse.

– Stockholm är födelseplats för flera globalt framgångsrika teknikföretag och Mood District är en av de mest attraktiva kontorsadresserna mitt i city. Etableringen är ett kvitto på att kontoret står sig starkt som en viktig plats för att bygga företagskultur och främja kreativitet, innovation och samarbete, säger Magnus Carlsson, försäljningschef på AMF Fastigheter.

Sedan 2011 har AMF Fastigheter utvecklat Mood District och skapat ett av Stockholm citys mest attraktiva kontorskluster. Mood-kvarteret ligger i anslutning till handelsplatsen Mood Stockholm och ramas in av Malmskillnadsgatan, Mäster Samuelsgatan, Regeringsgatan och Jakobsbergsgatan. Tillsammans bildar de Mood District som har blivit en hub för tech- och finansbolag med 60 olika varumärken, exempelvis SEB och det digitala innovationshuset Epicenter. 10 000 människor arbetar i Mood District som har 100 000 kvadratmeter kontorsyta och 20 000 kvadratmeter handelsyta.

JLL har varit Volvo Cars hyresgästrådgivare.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration