Budbee hyr av Humlegården

Techbolaget Budbee etablerar ett nytt kontor om cirka 2 400 kvadratmeter i Norra Station i Stockholm.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-07-21 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Norra Station.
Bild: Humlegården och BSK Arkitekter


Där Vasastaden och Hagastaden möts pågår utvecklingen av Norra Station, som genom Humlegårdens satsning ska bli ett levande kvarter med plats för kontor, service som förenklar vardagen, noga utvalda restauranger och välkomnande stråk. Inflyttningen påbörjas i augusti 2021. Intresset för platsen är stort, och bland de tillträdande kunderna återfinns Post- och telestyrelsen. Nu står det även klart att Budbee kommer att hyra lokaler om cirka 2 400 kvadratmeter på Hälsingegatan 40 i kvarteret Härden 15. Inflyttningen sker i mars 2022. Genom etableringen har över 12 500 kvadratmeter hyrts ut i projektet, vars totala uthyrningsbara yta uppgår till cirka 18 000 kvadratmeter.

Techbolaget Budbee erbjuder logistiklösningar för e-handlare och strävar efter att bidra till shoppingupplevelsen genom smidiga hemleveranser. Sedan starten 2015 har bolaget växt snabbt och leveranslösningen finns idag i Sverige, Nederländerna, Finland, Danmark och Belgien. Som ett led i utvecklingen sökte Budbee ett kontor som stödjer deras arbetssätt och knyter samman varumärket, kulturen och alla medarbetare. Då bolaget befinner sig i en tillväxtfas ville de även skapa utrymme för att kunna expandera.

– För Budbee är kontoret en viktig mötes- och samlingsplats och ett sätt att förankra varumärket både internt och externt. Förutom ett attraktivt läge i en växande del av innerstaden lockades vi av möjligheten att påverka utformningen av lokalerna. Vi får nu ett kontor som möter våra högt ställda krav på teknik, känsla och innovation. Vi är också väldigt glada över det fina samarbetet med Humlegården och ser fram emot fortsatt goda relationer, säger Fredrik Hamilton, vd och grundare, Budbee.

För Humlegården är Norra Station ett bra exempel på hur man arbetar med utvecklingen av de platser där bolaget är verksamt. Norra Station erbjuder genomtänkta lokaler och modern teknik, som möter moderna arbetssätt och framtidens krav på föränderlighet, flexibilitet och ett intressant sammanhang.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Budbee till Norra Station. Det är ett spännande bolag med höga ambitioner och en tydlig vision kring kontorets roll. Norra Station är en satsning som mötts med mycket positiv respons och med varumärken som Budbee i kvarteret kommer platsen bli den dynamiska nod som vi vill skapa, säger Anneli Jansson, vd, Humlegården.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration