Kungsleden tecknar nya hyresavtal i Alingsås

Kungsleden förlänger och utökar hyresavtalen med ABB och NKT i fastigheten Bulten 1 som ligger i Alingsås. Ett nytt lager och en logistikhall kommer att byggas för att möta hyresgästernas behov.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-07-14 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fastigheten Bulten 1 i Alingsås.
Bild: Kungsleden


– Det är otroligt roligt att ABB och NKT gör satsningar för att utöka produktionen i fastigheten och att vi som fastighetsägare kan vara med och stötta hyresgästernas verksamheter. Dessutom skapas nya arbetstillfällen vilket är positivt för Alingsås", säger Ulrica Sjöswärd, Regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

Kungsleden har tecknat ett 10-årigt hyresavtal om 8 019 kvadratmeter med ABB med en total årshyra på 12,6 miljoner kronor. I samband med det kommer Kungsleden att bygga en ny lagerhall om cirka 540 kvadratmeter.

NKT som är ledande leverantör av kablar till energibranschen har tidigare hyrt i andrahand av ABB men skriver nu ett 10-årigt hyresavtal om 10 738 kvadratmeter med en total årshyra på cirka 14 miljoner kronor. Till följd av avtalet bygger Kungsleden en ny logistikhall om cirka 1 200 kvadratmeter för att möta NKT:s behov.

Fastigheten Bulten 1 är belägen i industriområdet Sävelund i östra Alingsås, cirka fyra mil från Göteborg. Anläggningen uppfördes 1990 och rymmer förutom ABB och NKT:s verksamheter även en restaurang. Fastigheten är fullt uthyrd.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration