Ikea öppnar cityvaruhus i Gallerian

Ikea tar nu nästa steg i sin storsatsning på Stockholm genom att öppna ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus som sträcker sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian, ägt av AMF Fastigheter. Cityvaruhuset öppnar sommaren 2022.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-07-14 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Ikea öppnar cityvaruhus på fyra våningar i Gallerian.
Bild: Ikea


Det nya cityvaruhuset, som öppnar sommaren 2022, är en del av Ikeas större satsning på Stockholm. Fram till 2025 planerar Ikea att öppna totalt fyra nya butiker i olika format och redan nästa vecka öppnar den första – en planeringsstudio i Bromma

– Det här är en fantastisk nyhet som vi har sett fram emot att berätta om under en tid. Gallerian, som sedan starten har varit en folklig och mångsidig handels- och mötesplats, välkomnar nu ett av Sveriges mest uppskattade och folkkära varumärken. Vi är väldigt stolta över att Ikea väljer att öppna i Gallerian, säger Cecilia Åkesson, centrumchef på Gallerian.

AMF Fastigheters utveckling av det nya citykvarteret Urban Escape och omvandlingen av nya Gallerian har inneburit en stor förändring, inte bara av platsen utan också av city. Gallerian idag utgör en central del i visionen om att skapa ett levande citykvarter mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Ikeas kommande etablering bidrar ytterligare till den visionen och är ett bevis på citys dragningskraft.

– Att Ikea flyttar in i Gallerian är en historisk satsning som kan ses som ett tecken på citys återtåg efter pandemins slumrande. Många har längtat efter fysiska möten människor emellan och att känna den puls som finns i stadskärnor. Med denna och andra etableringar blåser vi tillsammans nytt liv i staden och jag är övertygad om att det kommer att få fler att återupptäcka både vad Stockholms city och Gallerian har att erbjuda, säger Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter.

Varuhuset kommer att ligga i Gallerians södra del med skyltfönster mot Jakobsgatan och Regeringsgatan.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration