Moderna kontorslokaler med optimalt pendlarläge

Partnertext


Läget vid Södervärn – Malmös nav för lokal- och regionbussar – samt närheten till Köpenhamnståget vid Triangeln gör Kungsledens kontorsfastighet Julius 1 optimal för pendlare.
– Samtidigt har du Pildammsparken, shoppingen och det livliga Möllevångstorget alldeles runt hörnet, tillägger Louise Appelros på Kungsleden.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-08-05 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Kontorsfastigheten Julius 1 på Claesgatan/Ahlmansgatan i centrala Malmö stod klar 2004 för att inhysa Försäkringskassan. När den statliga myndigheten lämnar huset i juni nästa år för att samlokaliseras i Västra Hamnen blir kontorsytor om 2 900 kvadratmeter lediga.
Artikelbild

Läget vid Södervärn är optimalt för pendlare.
Bild: Kungsleden


– Det är fräscha och moderna lokaler som i dag är utformade som traditionella kontorslokaler, men som enkelt kan göras om till såväl kontorslandskap eller aktivitetsbaserade kontor, förklarar Louise Appelros.

Konferensvåning


Kungsleden köpte fastigheten i september förra året. I källarvåningen finns ett 200 kvadratmeter stort arkivutrymme. Huvudentrén leder in till det första planet som rymmer reception, väntrum och kundmottagningsyta.

Artikelbild

I juni 2016 blir lokalytorna lediga i Julius 1.
Bild: Kungsleden


Våning två och tre domineras av kontors- och konferensutrymmen och längst upp i det orangefärgade tegelhuset en hel konferensvåning med två större mötesrum, kök och lunchrum.

– Det ena konferensrummet rymmer 30 personer och det andra betydligt fler. Och allra längst upp finns en öppen terrass med en fantastisk utsikt över staden, berättar Louise Appelros."Jag tror alla lockas av detta område i centrala Malmö där det just nu händer mycket."

Kommunikationsnav


Fastigheten är strategiskt belägen vid Södervärn, Malmös stora kommunikationsnav för region- och stadsbussar. Inte långt bort finns Triangeln med köpcentrum och Citytunneln som snabbt tar dig till Hyllie, Kastrup och Köpenhamn.

Till Pildammsparken och Möllevången - med dess rika kultur- och restaurangutbud - är det promenadavstånd.

Avdelningsbara kontor


Artikelbild

Louise Appelros på Kungsleden
Bild: Kungsleden


Louise Appelros tror bland annat att kommunala och regionala verksamheter kan lockas av läget bredvid Skånes Universitetssjukhus.

– Helst ser vi en stor hyresgäst, som också skulle gynnas själv av att få profilera sitt eget hus. Men kontorsytorna är avdelningsbara så möjligheten finns att hyra ut till flera företag.

– Jag tror alla, såväl privata som offentliga verksamheter, lockas av detta område i centrala Malmö där det just nu händer mycket.

Se planritningarna här:

Artikelbild

Plan 1.
Bild: Kungsleden


Artikelbild

Plan 2.
Bild: Kungsleden


Artikelbild

Plan 3.
Bild: Kungsleden


Artikelbild

Plan 4.
Bild: Kungsleden
Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration