Vakanta ytor i ett av stans bästa kontor

Partnertext


På senare år har Norra Gårda gått från bortglömt område till en blandstad som ständigt växer. Flera projekt är på gång i området, men Gårda Park är en av få fastigheter som redan idag kan erbjuda moderna och flexibla lokaler i området.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-06-23 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post


Gårda är ett av de attraktivaste lägena för kontor i Göteborg i dag, med närhet till centrum och bra kommunikationer. Men det finns få lediga lokaler i området.

- Det har hänt och kommer att hända mycket i den här stadsdelen. Det pratas mycket om blandstad idag, men det finns få nyproducerade exempel att visa upp i Göteborg. Norra Gårda är dock ett bra, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec i Göteborg.
Artikelbild

Ulf Birk, uthyrningsansvarig.
Bild: Newsec


- Här finns nybyggda bostäder och restauranger, blandat med kommersiella fastigheter som ger ett liv i stadsbilden både dag- och kvällstid. Men det är inte mycket vakant i Gårda idag. Men nu kan vi erbjuda riktigt bra kontorslösningar till lokalsökande i Gårda Park.

- Jag skulle vilja hävda att Gårda Park är ett av stans bästa kontor, med det ljuset som finns i lokalerna och med det effektiva klimatet.

I bottenplan finns två olika lokaler tillgängliga. En om 330 kvadratmeter och en om 770 kvadratmeter. Båda med 3,5 meters takhöjd och stora panoramafönster som gör lokalerna väldigt ljusa. I anslutning till dessa lokaler kan man även nyttja den stora ljusgården som mötesrum, eventyta eller showroom.

- Det är fantastiska ytor med 20 meters höga panoramafönster ut mot Mölndalsån och parken, säger Ulf Birk.


På plan fem finns ytterligare en lokal tillgänglig, om 1 840 kvadratmeter. Det går att hyra hela eller att dela upp den i två delar, och då hyra en lokal på 600-800 kvadratmeter, eller 1 000-1 200 kvadratmeter.

GoExcellent letade efter lokaler lämpliga för att deras helpdesk, och de valde Göteborg och Gårda Park. I april flyttade de in i de nya lokalerna om 2 000 kvadratmeter.
Artikelbild

Annis Björnlund på GoExcellent.
Bild: Newsec


- Det är nära till stan, men ändå mysigt och lummigt, samtidigt som det är nära till både centralen och motorvägen, säger Annis Björnlund på GoExcellent.

De tittade på olika lokaler, inte bara i Göteborg, innan de fastnade för Gårda Park.

- Det är en ljus och fin och trevlig lokal, och det är lätt att rekrytera när det är så centralt. Här finns också en fantastisk lunchrestaurang, som gör att man längtar till jobbet, säger Annis Björnlund.

Niam och Newsec är precis klara med att bygga en ny entré till huset och de har glasat in våningsplanen. I båda fallen för att möjliggöra för flera hyresgäster. Man håller också på att förbereda huset för en miljöklassning enligt Breeam-certifiering.
"Efterfrågan har ökat i området och det här är en riktig primelokal"
- Det är ett oerhört effektivt klimat i byggnaden, som möjliggör för att man kan sitta så tätt som på tolv kvadratmeter per person, säger Ulf Birk.

Han säger att efterfrågan i Gårda är stor.

- Efterfrågan har ökat i området och det här är en riktig primelokal, som håller nybyggnadsklass. Tittar man på nybyggen de senaste åren, så är det här det byggs. Allt har byggts utanför centrum och gränsen för vad som räknas som centrala kontor (CBD) har flyttats till Ullevi.

- Göteborg har den lägsta vakansgraden i CBD i Sverige, så det är inte lätt att hitta kontor för hela sin verksamhet. Det är den sortens lokaler man satsar på här ute nu. Den här typen av lokaler är svåra att finna i innerstaden, plus att man slipper krångel med parkeringar här, säger Ulf Birk.

Kommunikationer
Buss 60 stannar precis utanför Gårda Park, flera gånger i timmen.
Med spårvagn tar det fyra minuter från Gårda Park till Centralstationen. Att gå tar tio minuter.
I Norra Gårda finns ett P-hus med cirka 100 platser. Därifrån kommer man lätt direkt ut på lederna. Newsec kan erbjuda garageparkering i fastigheten, samt besöksparkering direkt utanför nya entrén.


Marknaden
Efterfrågan på lokaler i centrala Göteborg är stor och vakansgraderna är lägre än på länge. De är bland de lägsta i Europa.
Artikelbild

Hyresnivåerna avser lokaler i A och B+ läge och anger kallhyra exklusive fastighetsskatt.Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration