Inter Ikea hyr nytt kontorshus i Hyllie

Hub Park hyr ut kontorsbyggnaden Fabriken, 3 000 kvadratmeter, i Hyllie till Inter Ikea.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-07-29 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Inter Ikea hyr Fabriken av Hub Park.
Bild: Fojab


Fabriken byggs på fastigheten Eddan 1 och beräknas stå klar för inflyttning i augusti 2021.

– Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst för vår första fastighet. Ikea ställer höga krav på flexibilitet och service och det sporrar oss att utveckla vårt erbjudande. För oss på HUB Park är Ikeas beslut att flytta in ett ordentligt kvitto på att vårt nya koncept är intressant även för de allra mest krävande hyresgästerna, säger Tomas Strandberg, vd för Hub Park.

Hub Park har haft Croisette Real Estate Partner som rådgivare i uthyrningsarbetet.

– Uppdraget blev precis så bra som vi hade vågat hoppas på. Att på förhand måla upp drömhyresgästen tillsammans med fastighetsägaren och vid avslutat uppdrag ha ett signerat kontrakt av densamma känns fantastiskt, säger Peter Bergquist, head of Leasing på Croisette Real Estate Partner.

Fojab står för arkitekturen.

– Precis som namnet antyder har vi inspirerats av gamla fabrikslokaler som har högt till tak, generösa fönster och enkla, robusta och vackra material. Det har vi återskapat i Ikeas nya kontorshus i Hyllie där vi bygger en fabrik för idéer och kreativitet. När vi bygger nya hus ska vi vara så skonsamma mot klimatet som möjligt. I Fabriken arbetar vi med återbrukat tegel i fasad och återvunnen gatsten på marken. På taket finns solceller. God arkitektur och hållbar arkitektur är samma sak, säger Anders Eriksson Modin, arkitekt SAR/MSA och utvecklingschef på Fojab.

Hub Park är ett nybildat (2019) fastighetsbolag med fokus på att utveckla det traditionella parkeringshuset till moderna och hållbara mobilitetshus i anslutning till boende- och verksamhetsfastigheter. HUB Park erbjuder moderna mobilitetshus med för platsen skräddarsydd service. Fastigheterna är anpassningsbara med innovativ och lokal energiproduktion. Hub Park ägs av familjeföretagen Byggnadsfirman Otto Magnusson och Danir, bolag med lång erfarenhet av byggentreprenader och IT-utveckling med sammanlagt 6 000 medarbetare.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration