Brinova tecknar ett 25-årigt hyresavtal med Kristianstad kommun

Brinova utvecklar kvarteret Bajonetten med nya bostäder, livsmedelsbutik och förskola.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-07-15 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Palettens förskola.
Bild: Brinova


Brinova har tecknat ett 25-årigt hyresavtal med Kristianstad kommun avseende en förskola som uppförs på fastigheten Kristianstad Bajonetten 6.

Brinova utvecklar kvarteret Bajonetten med nya bostäder, livsmedelsbutik och förskola. Förskolan, som fungerar både för dag- och nattverksamhet, är en viktig del av utvecklingen av kvarteret, med en yta på cirka 2 300 kvadratmeter, sex avdelningar, tillagningskök och personaldel.

Detta blir en unik enhet med stora lekytor både på innegården och på taket. Förskolan uppförs med hänsyn till en hållbar framtida förvaltning, där materialval utgörs av material som uppfyller kraven enligt Basta och Sunda Hus. Inflyttning är beräknad till 1 januari 2022.

– Det är glädjande att vi så snabbt har kunnat komma i skarpt utvecklingsläge i kvarteret som vi förvärvade 2019, där förskolan blir en viktig komponent, säger Brinovas vd Per Johansson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration