Skanska tecknar största hyresavtalet i företagets historia

Skanska har tecknat ett hyresavtal med försäkringsbolaget PZU Group för 47 000 kvadratmeter kontorslokaler samt därutöver 325 p-platser i skyskrapan Generation Park Y i Warszawa, Polen. Hyresgästen kommer att påbörja inflyttningen andra kvartalet 2022. Med detta avtal är byggnaden till 98,5 procent uthyrd. Avtalet är det största hyresavtalet i Skanskas historia vad gäller antalet uthyrda kvadratmeter.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-07-01 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Generation Park Y.
Bild: Skanska


Generation Park Y är en byggnad i kontorskomplexet Generations Park som består av tre kontorsbyggnader namngivna med X, Y, Z, som en referens till de generationer av människor som kommer att bo och arbeta där. Projektet förväntas erhålla certifieringarna Leed Platinum, WELL samt Building without Barriers. De tre delprojekten i kontorskomplexet har en total uthyrningsbar yta på cirka 87 000 kvadratmeter kontorslokaler samt därutöver stor yta för parkeringsplatser. Generation Park är därmed Skanskas största kontorsutvecklingsprojekt i Warszawa med företagets första kontorsskyskrapa i Central- och Östeuropa.

Skanska påbörjade byggnationen av Generation Park Y i november 2018. Färdigställande av själva byggnaden beräknas till första kvartalet 2021. Därefter kommer anpassningar interiört att utföras för hyresgästen fram till andra kvartalet 2022, vilket också är inflyttningsdatum.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration