Wihlborgs hyr ut till Region Skåne i Dockan

Wihlborgs har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Region Skåne om 3 700 kvadratmeter i Kranen 2 i Malmö. Avtalet har tecknats sedan Wihlborgs vunnit en upphandling enligt LOU.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-06-10 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Dockan
Bild: Alexander Olivera


Hyresavtalet avser lokaler för Reproduktionsmedicinskt Center (RMC) och en logopedmottagning som båda finns på sjukhusområdet i Malmö idag.

– Region Skåne är en stor och viktig hyresgäst för oss och det är glädjande att vi nu hittat en möjlighet att lösa ytterligare ett lokalbehov här i Dockan genom att utveckla en befintlig fastighet. Här får byggnaden nytt liv samtidigt som verksamheten faktiskt är med och skapar liv på riktigt. Jag är övertygad om att både medarbetare och besökare kommer att uppskatta områdets kvaliteter med närheten till hav, centrum och bra kollektivtrafik. Kranen 2, där även Malmö universitets polisutbildning finns, blir med detta en riktig samhällsfastighet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Lokalerna kommer att byggas om för att anpassas till de nya verksamheternas behov och inflyttning sker i oktober 2021.

Kranen 2 uppfördes som utrustnings- och monteringsverkstad för Kockums 1964. Efter nedläggningen av varvet har både Lunds universitet och Malmö universitet bedrivit utbildningar här. Hösten 2019 flyttade Malmö universitets polisutbildning in på 10 700 kvadratmeter utbildnings- och forskningslokaler, övningsmiljöer, garage med mera.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration