Stor padelsatsning i Kungsledens lokaler i Umeå

Kungsleden tecknar ett tioårigt hyresavtal med Padel Performance AB om cirka 3 000 kvadratmeter. Lokalen Laven 6 som ligger i handelsområdet Ersboda/Mariedal i Umeå byggs nu om till en toppmodern padelhall med sju banor.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-05-20 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Ersboda/Mariedal
Bild: TMRW


Kungsleden hyr ut 3 000 kvadratmeter i Umeå till Padel Performance.

– Vi har under en tid sneglat på fastigheten och ser en stor potential för racketsport och kringliggande aktiviteter. Vi ser fram emot att tillsammans med Kungsleden utveckla den här platsen, säger Niklas Linrin som är en av delägarna i Padel Performance.

Kungsleden kommer tillsammans med hyresgästen att bygga om lokalen som tidigare har rymt ett lekland och studsmattepark. I lokalen kommer det att förutom sju padelbanor finnas restaurang, gym, golfsimulatorer och utrymme för sjukgymnast och naprapat. Avtalet med Padel Performance börjar att gälla den 1 september 2020 och motsvarar ett årligt hyresvärde om cirka 2,9 miljoner kronor.

– Vi är otroligt glada över den här satsningen som innebär att Umeåborna får tillgång till en toppmodern padelhall som även kommer innehålla restaurang, gym och golfsimulatorer. Efterfrågan på lokalen var stor och vi är glada att ha tecknat ett avtal med en hyresgäst som har lokal förankring, säger Sven Stork som är regionschef på Kungsleden.

Ersboda/Mariedal är Umeås äldsta och största handelsområde med sina cirka 50 butiker. Fastigheten Laven 6 är 5 338 kvadratmeter stor och består av två byggnader, varav den ena hyrs av ÖOB. Hyresavtalet med Padel Performance innebär att fastigheten är fullt uthyrd.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration