Fortifikationsverket utökar hos Stenvalvet i Eskilstuna

Stenvalvet hyr ut ytterligare cirka 1 300 kvadratmeter till Fortifikationsverket i fastigheten Vägbrytaren 1 – K43 – i Eskilstuna.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-05-13 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

K43.
Bild: Stenvalvet


Stenvalvet har tecknat ett nytt hyresavtal om cirka 1 300 kvadratmeter och sex år i fastigheten Vägbrytaren 1. Fastigheten, som kallas K43, uppfördes ursprungligen som huvudkontor för Fortifikationsverket i slutet av 70-talet. Fortifikationsverket är fortfarande största hyresgäst i huset och har nyligen flyttat in i nyrenoverade och moderna lokaler, men fastigheten inrymmer idag även ett antal andra hyresgäster. Fortifikationsverket behöver rekrytera fler medarbetare och utökar sitt kontor med en förhyrning av ytterligare ett våningsplan i fastigheten.

Stenvalvets strategi är att utveckla och förvalta samhällsfastigheterna för att kunna erbjuda moderna och, för verksamheterna, ändamålsenliga lokaler över tid. En anpassning och utökning av Fortifikationsverkets hyresavtal ligger helt i linje med strategin och företagets mål att ha ett långsiktigt och nära samarbete med befintliga hyresgäster.

– Vi har ett nära samarbete med Fortifikationsverket och är väldigt glada över att de är nöjda med sina lokaler i K43 och väljer att expandera i fastigheten, säger Christer Saletti, regionchef Nord på Stenvalvet.

– Fortifikationsverket växer just nu på många orter i Sverige och det påverkar även huvudkontoret i Eskilstuna. Möjligheten att på ett smidigt sätt utöka våra lokaler utan större störning för verksamheten är väldigt värdefullt i en för oss expansiv tid där vi behöver fokusera på vårt uppdrag att bidra till ökad försvarsförmåga. Vi trivs i K43 med närhet både till Eskilstuna centrum samt bussar och tåg, säger Anna-Karin Lindblad, administrativ direktör på Fortifikationsverket.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration