Croisette får uthyrningsuppdrag av Södervidden

Croisette Real Estate Partner har under en tid arbetat med uthyrningsuppdraget för 90 000 kvadratmeter byggklar mark i Åstorp utanför Helsingborg. Fastighetsägare är Södervidden Fastigheter.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-04-15 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Croisette får uthyrningsuppdrag i Åstorp utanför Helsingborg.
Bild: Croisette


Fastigheten ligger i direkt anslutning till där E4 och E6 möts och fastighetsägarens plan är att bygga en ny lager- och logistikfastighet. Detaljplanen tillåter en byggnation av cirka 45 000 kvadratmeter höglager i bästa möjliga logistik- och skyltläge varav en tredjedel planeras bli cirka 20 meter högt. Ett flertal aktörer har visat intresse och hälften av ytan är reserverad. Enligt tidplanen beräknas projektet stå färdigt under hösten 2021.

– Vi är glada över den här möjligheten i ett läge där Helsingborgsregionen klättrat upp som ett av de mest betydelsefulla logistiklägena i Sverige, säger Rudolf Tornerhjelm, styrelseordförande i Södervidden Fastigheter.

– Då utbudet av mark för nybyggnation av större logistiketableringar i närområdet är mycket begränsat är jag inte förvånad över det stora intresset. Byggnationen i Åstorp är ett välbehövligt tillskott på den skånska logistikmarknaden. Vi ser med spänning framemot vad vi och fastighetsägaren fortsatt kan åstadkomma tillsammans, säger Peter Bergquist, Head of Leasing, Croisette Real Estate Partner.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration