Systembolaget etablerar sig i nya Kiruna centrum

Det är nu klart att Systembolaget ingått avtal med LKAB om att hyra lokal i kvarter 8, ett av handelskvarteren i nya Kiruna centrum.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-04-15 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Systembolaget tar plats i Kirunas nya centrum.
Bild: Systembolaget


Hyresavtalet med Systembolaget är en av de första av pusselbitarna som nu fallit på plats i uppbyggnaden av en ny attraktiv stadskärna. Systembolaget är en av de verksamheter som kommer att bidra till goda flöden av människor i Kirunas nya handelskvarter.

– Systembolaget är en viktig hyresgäst för Kirunaborna såväl som andra hyresgäster i nya centrum. Därför är det extra roligt att få berätta denna nyhet, säger Therese Lindroth, LKAB:s projektledare för samhällsomvandlingen i Kiruna.

Tidigare i år har LKAB och det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder skrivit bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum. Bostäder och lokaler kommer att ersättas med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan. Det innebär att när Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med Systembolaget.

– Att få välkomna Systembolaget som hyresgäst i de nya handelskvarteren är riktigt roligt och vi ser det som ett startskott för kommande omflyttningar av både befintliga hyresgäster och nyetableringar, säger Tomas Stålnacke, projektledare för stadsomvandlingen, Kirunabostäder.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration