Amazon Web Services hyr 6 000 kvadratmeter i Sergelhuset

Vasakronan har tecknat avtal med Amazon Web Services, AWS, om 6 000 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city. Det innebär att uthyrningsgraden för kontor når 92 procent.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-03-18 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Sergelhuset.
Bild: TMRW/Vasakronan


Mitt i Stockholms city vid Sergels Torg pågår omdaningen av Sergelhuset, en fastighet och ett stadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter belägna längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen.

Det är sedan tidigare klart att spelutvecklaren King, revisions- och rådgivningsföretaget EY, advokatfirman DLA Piper samt Stureplansgruppen och restauranggruppen bakom bland annat Vassa Eggen etablerar sig i fastigheten. Nu är det klart att även AWS väljer Sergelhuset för sin nordiska verksamhet.

AWS, som har haft Cushman & Wakefileld som rådgivare i affären, hyr totalt 6 000 kvadratmeter kontor fördelat på tre plan, 9-11, med huvudentré från Malmskillnadsgatan.

Med uthyrningen når kontorsytorna i projektet en uthyrningsgrad om 92 procent. Endast sex stycken Smart & Klart, helt färdiga och inflyttningsbara kontor, återstår.

– Sergelhuset är Vasakronans största stadsutvecklingsprojekt. När fastigheten står klar hösten 2020 är det ett helt nytt kvarter med nytt innehåll som presenteras. Att öppna upp kvarteret och skapa mer liv och rörelse i området är ett löfte vi gett Stockholm stad. Med en bra hyresgästmix, restauranger, service och Arena, vårt eget coworking-koncept, levererar vi på det löftet, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

AWS flyttar in under 2021.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration