Ny hyresgäst tar plats på Säve

Castellum har tecknat ett treårsavtal med en västsvensk fordonstillverkare som kommer att bedriva testverksamhet och utveckling av autonoma tunga fordon och elfordon på Castellum Säve, gamla Säve flygplats.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-03-18 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Säve.
Bild: White arkitekter


– Att kunden väljer att köra sin testverksamhet av tunga fordon hos oss på Castellum Säve visar tydligt vad vi menar med vår vision att vara en värd bortom det förväntade. Vi hälsar dem välkomna och ser fram emot att tillsammans utveckla området för framtidens verksamheter, säger Mariette Hilmersson, vd för Region Väst på Castellum.

Testverksamheten kommer att vara placerad i befintliga lokaler och testbanan är en del av den numera stängda landningsbanan.

Valet att skapa en testbana för tunga fordon på Castellum Säve ligger helt i linje i med Castellums stora expansionsplaner för området med målsättning att skapa ett av Nordens modernaste och största logistiknav, och ett område för innovation och utveckling med fokus på hållbara transporter och mobilitet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration