Loqum får stort uthyrningsuppdrag i Gamlestaden

Loqum har fått i uppdrag att i samarbete med Peab hyra ut lokalerna i den nya kontorsfastigheten Gamlestads smedja som Peab ska bygga vid Gamlestads torg.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-03-11 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Gamlestads smedja.
Bild: Peab


Byggnaden som blir åtta våningar hög med våningsplan på 1 500–1 700 kvadratmeter innehåller totalt 13 000 kvadratmeter kontorslokaler. Kontorshuset byggs i kvartersform med en ljusgård i mitten där det blir möjlighet för arbete och olika typer av möten och sammankomster. För att bygga vidare på områdets industriella arv, strävar Peab efter att skapa en industriell känsla i utformningen av kontorshuset.

– Att prata om Gamlestadens många rätt är lätt och den stora fördelen är områdets läge i det framtida Göteborg. Gamlestaden kommer att bli en av de absolut viktigaste och mest expansiva stadsdelarna och vi har stort förtroende för att samarbetet med Loqum skall bidra till framgång i vårt projekt, säger Johannes Öberg, försäljningschef på Peab.

Peab hoppas kunna starta bygget i år och planerad inflyttning är 2024.

– Uppdraget för Peab är ett viktigt och betydelsefullt åtagande som vi går in i med ett stort engagemang. Vi kommer att bearbeta alla stora bolag i regionen i ett tätt samarbete med Peab och det skall bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Adam Wilson på Loqum.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration