Cushman & Wakefield får uthyrningsuppdrag för Europa Capital

I somras gjorde Europa Capital tillsammans med den lokala partnern NCAP sin första fastighet i Stockholm, det så kallade "skeppet" intill Trygg Hansa-huset på Fleminggatan 20 på Kungsholmen. Nu står det klart att Cushman & Wakefield får det exklusiva uthyrningsuppdraget för kontorsfastigheten, som omfattar 12 000 kvadratmeter.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-01-22 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fleminggatan 20.
Bild: Catarina Harling


Kvarteren i korsningen Fleming / Scheele har redan börjat sin förvandling till att bli en pulserande knutpunkt med nyöppnat Sats, Ica och Systembolag. Nu totalrenoveras Anders Tengboms nybrutalistiska flaggskepp på Fleminggatan 20 till att bli Kungsholmens mest attraktiva kontorshus. Genom etableringen kommer Kungsholmen att knytas ihop med och förlänga Stockholms Central Business District på allvar. Klart för inflyttning hösten 2020.

Fastigheten består av sex kontorsvåningar om vardera 1 700 kvadratmeter som kommer att renoveras till toppstandard enligt alla moderna krav. Därutöver finns lokaler i markplan som kan utvecklas till restaurang, reception och andra publika ytor.

– I en tid med rekordlåga vakanser och högt ställda förväntningar lanserar vi Fleminggatan 20 med 12.000 kvadratmeter prime office i attraktivt läge, säger Håkan Klinterhäll på Cushman & Wakefield.

– Vi drivs av utvecklingen och ser att både byggnaden, parken och platsen har mycket unika och efterfrågade kvaliteter. Med våra högt ställda ambitioner kommer Fleminggatan 20 bli stället att vara på. Det är urbant, modernt och kaxigt, och samtidigt högfunktionellt. En unik möjlighet, säger Alessandro Cardinale, grundare och arkitekt på Studio Stockholm.

De nya ägarna förvärvade fastigheten av SEB Trygg Liv i juni 2019.

– Det här är en oerhört viktig satsning för oss. Tillsammans med våra investerare har vi bred erfarenhet av att renovera och förädla kontorsfastigheter över hela Europa. Vi ser en oerhörd potential i läget, ett "Extended CBD" med närhet till Centralstationen, Cityterminalen, World Trade Center, Arlanda Express, Waterfront och Stadshuset. Vi ser fram emot genomföra vår affärsplan för Fleminggatan 20 tillsammans med det team vi engagerat för projektet och skapa en produkt av hög kvalitet, säger John Routledge, partner på NCAP.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration