Fabege hyr ut 22 000 kvadratmeter i Arenastaden

Tieto och Evry, som precis fått klartecken för sin sammanslagning av två av Nordens största IT-leverantörer, har beslutat att samla sina verksamheter i Stockholm i helt nya lokaler. Tieto Evry har tecknat avtal om cirka 22 000 kvadratmeter i Fabeges pågående projekt Kvarter Poolen, som även inrymmer Solna Stads nya simhall. De får tillträde till sina nya lokaler under det första kvartalet 2022.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-01-08 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Tieto Evry hyr 22 000 kvadratmeter i Arenastaden.
Bild: Fabege


Den nya byggnaden, som ritats av Strategisk Arkitektur, har totalt cirka 28 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta. Tieto Evry har tecknat avtal för 22 000 kvadratmeter och har även en option under byggtiden på ytterligare 6 000 kvadratmeter. Byggnaden kommer i enlighet med Fabeges policy att hållbarhetscertifieras enligt Breeam-SE och avtalet är ett så kallat grönt hyresavtal där båda parter kommer överens om gemensamma ambitioner för minskad klimatbelastning.

– Vi är verkligen glada över att få välkomna Tieto Evry till Arenastaden. Här får de ett fantastiskt kontor i en byggnad med lockande arkitektur och i en stadsdel som verkligen erbjuder allt. Det kommer att ge mycket goda förutsättningar för fortsatt framgång, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Avtalet löper på sju år och den årliga hyran uppgår till 70 miljoner kronor. Evry är hyresgäst hos Fabege redan i dag och kommer i samband med flytten att lämna sitt kontor på 9 500 kvadratmeter i fastigheten Sliparen 2 i Solna Business Park.

Tieto Evry blir bland annat granne med Icas nya huvudkontor i Arenastaden, ett stenkast från såväl Westfield Mall of Scandinavia, Friends Arena, naturområden och bra kollektiva kommunikationer.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration