Johan Paulsson är Årets tekniska förvaltare 2019

Riksbyggens Johan Paulsson utsågs till Årets tekniska förvaltare 2019 under Fastighetsmarknadsdagen Förvaltning.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-12-03 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Johan Paulsson är Årets tekniska förvaltare 2019.
Bild: Axel Ohlsson


Det nyinstiftade priset Årets tekniska förvaltare delades för första gången ut under Fastighetsmarknadsdagen Förvaltning. Första vinnare blev Johan Paulsson, förvaltare på Riksbyggen i Ängelholm.

– Det känns fantastiskt kul. Kul att vi förvaltare får uppmärksamhet på en sådan här fantastisk dag i Stockholm.

Johan Paulsson har arbetat på Riksbyggen i nio år. Han är stationerad på lokalkontoret i Ängelholm och arbetar främst med bostadsrätter, men i rollen ingår även att hjälpa till som ledamot, arbetsledare och lite allt-i-allo.

Hur ser du på teknisk förvaltning som sådan? Ni får oftast inte så mycket uppmärksamhet.

– Teknisk förvaltning handlar dels om att underhålla fastigheter, men nu är det stort fokus på miljö och hållbarhet och då gäller det att utveckla fastigheterna och satsa på den nya tekniken som kommer.

Du har själv arbetat med ett stort hållbarhetsprojekt.

– Ja, vi har arbetat med en del energiprojekt på 70-talsfastigheter i Ängelholm. Där har vi sänkt fjärrvärmeförbrukningen med 75 procent och ligger nu 15 procent under nybyggnadskraven. Så man kan göra fantastiskt mycket i gamla fastigheter.

Hur har detta gått till?

– Vi har satsat på frånluftsåtervinning, justerat in radiatorerna och sett över undercentralen. Då har vi gjort stora besparingar.

Det låter inte som någon raketforskning.

– Nej, men det gäller att hitta rätt lösning till rätt fastighet för alla fastigheter är unika. Man måste vara nyfiken och lära sig tekniken som kommer, då finns det många lösningar att hitta.

Hur ser du på din egen roll som teknisk förvaltare om tio år?

– Tekniken fortsätter utvecklas. Det ställs högre krav på drift, optimering och övervakning. Så man måste vara teknikintresserad och följa med in i framtiden.

Hur ska du fira den här segern?

– Jag väntar tills jag kommer tillbaka till Skåne. Där ska vi fira på kontoret i Helsingborg.

Juryns motivering:

Genom sitt stora engagemang, breda kunskap och affärsmässiga angreppssätt bidrar denna tekniska förvaltare till nöjda kunder, hållbara fastigheter samt god ekonomi för alla parter. Vinnaren av Årets tekniska förvaltare har ett brinnande intresse för ny teknik och projekt och har bland annat genomfört energisparprojekt med lysande resultat och med stort fokus på bästa avkastning. Det här är verkligen en modern teknisk förvaltare som sätter affären först.

Juryn i Årets tekniska förvaltare utgjordes av: Henrik Forsberg, teknik- och projektchef, Novi Real Estate, Lena Boberg, vd, Ica Fastigheter och Christoffer Börjesson, chief digital officer, Fastighetsägarna.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration