Kungsledens första nyproduktion är igång

Under tisdagen togs första spadtaget för att markera byggstarten av Eden, Kungsledens nya kontorsbyggnad om cirka 8 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Hyllie, Malmö. Den totala investeringen uppgår till 350 miljoner kronor och mer än 50 procent av kontorsytorna är redan uthyrda till bland andra Quick Office.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-11-13 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Eden
Bild: Kungsleden


I spadarna höll Thomas Ellkvist vd för MVB Syd, Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, Niklas Lénart, vd för Quick Office och Britt-Marie Fagerström, exploateringsingenjör och projektledare på Malmö Stad.

– Det känns fantastiskt bra att få sätta igång arbetet med att bygga Eden. Det är inte bara vår första nyproduktion av moderna kontor, utan även första gången vi tillämpar vårt eget koncept Symbiotic Building som handlar om att skapa platser med människors hälsa och välbefinnande i absoluta fokus, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

– Eden passar väl in i Hyllie och bidrar till att förverkliga visionen om den blandade stadsdelen med en stark hållbarhetsprofil, säger Britt-Marie Fagerström, exploateringsingenjör och projektledare på Fastighets- och gatukontoret på Malmö Stad.

Inflyttning i Eden beräknas starta under andra kvartalet 2021. Byggnaden kommer även att certifieras enligt Leed (minst guldnivå) samt The Well Building Standard.

Eden

Byggherre: Kungsleden AB
Entreprenör: MVB SYD
Entreprenadform: totalentreprenad i samverkan
Lokalyta (LOA): cirka 7 900 kvm
Bruttoarea (BTA): ca 11 400 kvm
Byggstart: november 2019
Första inflyttning: andra kvartalet 2021
Största hyresgäst: Quick Office


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration