Stora hyresgäster förlänger och utökar i Solna Business Park

Coop stannar kvar hos Fabege i Solna Business Park i minst sju år till, Veidekke förlänger sitt kontrakt och SBAB utökar sitt kontor. Dessutom arbetar byggnadsnämnden i Solna med att ta fram en ny detaljplan för området med cirka 35 000 kvadratmeter bostäder och cirka 140 000 kvadratmeter andra lokaler.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-10-09 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fräsaren 11.
Bild: Fabege


Coop har beslutat sig för att behålla sitt huvudkontor på cirka 10 700 kvadratmeter i kvarteret Fräsaren 11 som ligger centralt i området på Svetsarvägen. Veidekke Sverige har också förlängt sitt kontrakt med tre år i väntan på att de ska färdigställa sitt nya kontor i Hagalund. Det innebär att de behåller sitt nuvarande kontor på drygt 3 500 kvadratmeter. SBAB utökar sitt huvudkontor med 1 000 kvadratmeter.

– Vi är väldigt glada över förtroendet som våra kunder visar oss och att de delar vår vision om framtiden här. Det ger oss energi och inspiration i vårt omfattande utvecklingsarbete, säger Daniel Jirhäll, fastighetschef på Fabege.

Solna Business Park ska bli mer levande och byggnadsnämnden i Solna arbetar med att ta fram en detaljplan för området där bland annat 350 nya bostäder planeras. Planerna omfattar cirka 35 000 kvadratmeter bostäder och cirka 140 000 kvadratmeter övriga lokaler. Målet är att fylla området med delvis nytt innehåll och utveckla en mycket bättre anknytning visuellt till omgivningen.

Coop har använt Cushman & Wakefield som rådgivare i processen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration