Futuregames till Medborgarplatsen

Spelutbildaren Futuregames etablerar sig hos Embassy House och Atrium Ljungberg i Söderhallarna på Medborgarplatsen.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-07-31 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Futuregames etablerar sig i Söderhallarna på Medborgarplatsen.
Bild: Pixprovider


Futuregames tillhandahåller utbildningar inom spelutveckling och är en viktig aktör i den fortsatta tillväxten inom svensk spelindustri.

– Futuregames utbildningar är strategiskt viktiga, inte bara för Södermalm och Stockholm utan även dataspelsindustrin som helhet, säger Anders Nilsson, Embassy House. Att kunna kombinera coworking för startups med nya talanger ger möjlighet till både branschens kompetensförsörjning och nya studios.

– Vi är väldigt glada över att Futuregames valt Embassy House. Deras verksamhet ligger helt i linje med vår vision för nya Söderhallarna där vi vill skapa en mötesplats för mat, kultur och moderna kontor med fokus på startups, tech och kreativa branscher. En mer passande etablering var svårt att hitta, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef Medborgarplatsen på Atrium Ljungberg.

Tom Löyche, vd på CM Educations som driver Futuregames berättar att samarbetet med Embassy House började redan för något år sedan när de utökade sin verksamhet. När nya lokaler kom på tal önskade de dels vara nära de stora bolagen i branschen, tillika framtida arbetsgivare åt många av studenterna men även nära partners, startups och tech-scenen som helhet.

Att kombinera verksamheter som bygger communities skapar inte bara en bra mix utan även andra synergier och samarbetsprojekt, ett ekosystem i Söderhallarna.

– Medborgarplatsen är strategiskt beläget mitt på Södermalm och erbjuder bra kommunikationer, restauranger och butiker som gör det enkelt för människor att arbeta och trivas och vi ser fram emot starten i augusti, avslutar Mikael Gillerlöv, Atrium Ljungberg och Anders Nilsson, Embassy House.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration