Första uthyrningarna i Sthlm New klara

Den statliga myndigheten UKÄ, Universitetskanslersämbetet och Fazer Food Services tar plats i Skanskas projekt Sthlm 04 i Hammarby sjöstad.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-07-03 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Sthlm 04.
Bild: Skanska


De tecknade avtalen innebär att Universitetskanslersämbetet hyr cirka 2 150 kvadratmeter kontor och Fazer hyr cirka 1 050 kvadratmeter restaurang och café. Uthyrningarna omfattar därmed totalt cirka 3 200 kvadratmeter och verksamheterna flyttar in under det fjärde kvartalet 2020. Sthlm 04 omfattar totalt cirka 12 000 kvadratmeter lokaler.

– Den nya lokalen och läget möjliggör att vi som myndighet kan fortsätta vårt framåtriktade arbete med extern samverkan, öppenhet och att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt, säger Anders Söderholm, generaldirektör på Universitetskanslersämbetet.

– UKÄ:s uppdrag, att tillsammans med lärosätena för all högre utbildning och forskning i Sverige kvalitetssäkra och utveckla verksamheten är av stor vikt för svenskt näringslivs konkurrenskraft. Vi är stolta att välkomna dem. Fazers etablering innebär ett starkt och viktigt komplement till den nu snabbt framväxande matscenen i Hammarby sjöstad. Sthlm New Creative Business Spaces, som när det är färdigställt kommer utgöra arbetsplats för närmare åttatusen människor, blir en plats att trivas och utvecklas på, säger Krister Lööw, som ansvarar för uthyrningen i Sthlm New.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration