Wistrand till Vasakronans Platinan

Wistrand har ingått ett tioårigt hyresavtal med Vasakronan angående nya kontorslokaler för Göteborgskontoret i den nya byggnaden Platinan som är under uppförande i anslutning till den nya Hisingsbron i Lilla Bommen.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-06-12 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Platinan.
Bild: Vasakronan


– Det är mycket som är på gång i Göteborg, och vi är väldigt stolta över att ta del av den utveckling som nu sker, säger Lars Thunberg, managing partner på Wistrand i Göteborg.

Wistrand är den första hyresgästen som tecknat hyresavtal avseende de kontorslokaler som uppförs inom Platinan. Sedan tidigare har Scandic ingått hyresavtal avseende de första våningsplanen, i vilka Scandic ska bedriva hotellverksamhet. Platinan omfattar 18 våningar och kommer att miljöcertifieras enligt LEED Platinum.

– Framtiden ser ljus ut för Wistrand och vi möter den gärna på Platinan, fortsätter Lars Thunberg

Vasakronans prestigebygge ska stå klart våren 2022.

– Med Platinan tar vi ut riktningen i Älvstaden som är Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Det är en profilbyggnad i ett superläge som binder samman staden över älven och förlänger citykärnan. Något utöver det vanliga, något annorlunda, säger Kristina Pettersson Post, regionchef Göteborg.

Utöver kontor kommer Platinan att inrymma så väl skybar som 450 hotellrum och en konferens- och mötesanläggning, 170 garageplatser och 780 cykelplatser med omklädningsrum och Vasakronan Arena, bolagets eget coworking-koncept.

– Vår ambition är att göra Platinan till en annorlunda plats för bland annat möten. Både Vasakronan Arena och framför allt hotellet kommer att bidra till liv och rörelse dygnets alla timmar. Med Platinan öppnar vi upp området och ger tillbaka vattnet till göteborgarna, säger Kristina Pettersson Post.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration