Serneke slår ihop affärsområden

Serneke effektiviserar och slår ihop sina tidigare affärsområden Projektutveckling och Fastighet. Bättre utnyttjande av resurser och effektivare process i utvecklingen av fastighetsaffären är huvudskäl till omorganisationen.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-05-15 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Serneke slår ihop affärsområden.
Bild: Felix Gerlach


Det nybildade affärsområdet får namnet Projektutveckling och ska tillsammans med affärsområdena Bygg och Anläggning erbjuda marknaden kompetens och resurser som spänner över en fastighets alla behov. Patrik Lindström, tidigare vd för Projektutveckling, blir ny affärsområdeschef för det sammanslagna affärsområdet. Tidigare vd för affärsområde Fastighet Krister Johansson blir vice affärsområdeschef.

– De tidigare affärsområdena Projektutveckling och Fastighet har i stora delar haft gemensamma processer – vi förädlar och utvecklar fastigheter, skapar projekt för entreprenadverksamheterna och realiserar de värden vi skapat genom att sälja vidare till nya ägare. Genom sammanslagningen skapar vi en tydlig organisation med bättre resursutnyttjande och möjlighet att nyttja den samlade kompetensen i hela vår organisation, förklarar Patrik Lindström.

Ingen personal sägs upp i samband med sammanslagningen. I stället organiseras personalstyrkan så att projekt kan bemannas efter bästa möjliga kombination av tillgängliga resurser och kompetens, oaktat organisatorisk tillhörighet.

– En sammanslagning är en naturlig utveckling för att utnyttja våra resurser på bästa sätt. Jag är övertygad om att vi med förnyad kraft kommer att fortsätta skapa lönsamma, hållbara projekt som stärker koncernens resultat, avslutar Patrik Lindström.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration