Kontor i Kongahälla – Kungälvs nya mötes- och handelsplats

Partnertext

Letar du efter moderna kontor alldeles intill ett nybyggt resecentrum, med obegränsat med parkering och ett serviceutbud i absolut toppklass? Ett kontorsläge som lyfter ditt företags varumärke och som underlättar när det gäller att locka kompetent personal? I så fall kan Kongahälla Center vara det rätta för dig.

Skriven av Nicklas Tollesson 2020-08-26 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

NY MÖTESPLATS. Nya Kongahälla Center har blivit Kungälvs nya vardagsrum och innebär att både handel, service och kontor tas till en ny nivå för staden.


Efter många år i träda har den gamla gymnasietomten i Kungälv förvandlats till stadens nya centrum. Det nya resecentrumet utgör navet i kommunens kollektivtrafik (under rusningstrafiken stannar 40 bussar i timmen här), inflyttningen i 1 000 nybyggda lägenheterna är snart avslutad – och med Kongahälla Center har Kungälvsborna fått en ny mötesplats. Med 100 olika verksamheter, butiker och serviceinrättningar har Kungälvsborna fått helt nya möjligheter att handla, fira, skämma bort sig, träna, träffas – och mycket mer.

– Coronakrisen har visat att vi har tänkt rätt med konceptet – att Kongahälla ska vara så mycket mer än ett traditionellt köpcentrum. Visst har en del verksamheter haft det tufft, men vi har sett en gradvis återhämtning och i juni var vi uppe i ungefär samma försäljningssiffror som förra året, säger Håkan Olsson, vd för Adapta Fastigheter, som äger Kongahälla Center tillsammans med tjänstepensionsföretaget Alecta.

På tredje våningen i centret finns ett stort Nordic Wellness-gym, ett stort vård- och hälsocenter – och 3 800 kvadratmeter kontor. Handelsbanken och Midroc har redan flyttat in.– Vi för diskussioner med flera intressenter kring resterande ytor, cirka 2 000 kvadratmeter. Det är flexibla ytor – det går att hyra ut hela ytan sammanhängande till en hyresgäst, men det mest troliga är att det blir fyra, fem hyresgäster som delar på ytorna, säger Håkan Olsson.

Med Kongahälla Center tar Kungälvs kontorsmarknad flera steg upp i attraktionsnivå – det var många år sedan staden tillfördes nya kontor och med de nya moderna ytorna kan Kungälv nu konkurrera med Göteborg om attraktiva företag.

– Vi bockar av alla punkter i önskelistan. Bussarna stannar precis utanför dörren, det finns väldigt gott om parkeringsmöjligheter, det finns 15 olika food and beverage-ställen plus gym och vårdcentral och allt annat man behöver. Servicen är helt oslagbar och något som verkligen underlättar för företag som behöver locka till sig attraktiv personal. Många företag har mycket personal som bor norr om Göteborg – här slipper de trängselskatt och bilköer men finns ändå bara en kvart från centrala Göteborg. Vi märker att Göteborgsföretag som aldrig har haft Kungälv på radarn plötsligt tycker att det här är en jätteintressant lösning., säger Håkan Olsson.

Kongahälla Center öppnade i mars 2019. Bland hyresgästerna finns bland andra H&M, Clas Ohlson, Elgiganten, Coop, Närhälsan, Nordic Wellness, O´Learys, Systembolaget och Apoteket.


Dela på linkedIn


Lokaler från Adapta Fastigheter AB