Kontor i Kongahälla – Kungälvs nya mötes- och handelsplats

Partnertext


I slutet av mars succéöppnade Kongahälla Center – över 130 000 besökare räknades in under invigningshelgen. Nu tar Adapta nästa steg och utvecklar moderna kontor i ett service- och kommunikationsläge som lockar Göteborgsföretag till Kungälv.

Skriven av Nicklas Tollesson 2019-04-26 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

KONTOR PÅ NY NIVÅ. Adapta Fastigheter planerar ett åtta våningar högt kontorshus precis intill nya Resecentrum och Kongahälla Center i Kungälv.
Bild: Adapta Fastigheter


Efter många år i träda har den gamla gymnasietomten i Kungälv förvandlats till stadens nya centrum. Det nya resecentrumet utgör navet i kommunens kollektivtrafik (under rusningstrafiken stannar 40 bussar i timmen här), inflyttningen i de nästan 1 000 nybyggda lägenheterna pågår för fullt – och med Kongahälla Center har Kungälvsborna fått en ny mötesplats med runt 100 olika verksamheter, butiker och serviceinrättningar.

– Kungälv har fått ett nytt vardagsrum, en naturlig mötesplats, en ny möjlighet att handla, fira, skämma bort sig, träna, träffa vänner och så vidare, säger Erik Fischer, vd för Adapta Fastigheter som äger Kongahälla Center tillsammans med tjänstepensionsföretaget Alecta.

På tredje våningen i centret finns ett stort gym, ett stort vård- och hälsocenter – och 3 800 kvadratmeter kontor.

– Vi har första hyresgästen klar än så länge. I övrigt arbetar vi enligt två spår: Antingen hyr vi ut hela ytan till en stor hyresgäst eller så etablerar vi "Kongahälla kontorscenter", där mindre företag kan arbeta flexibelt – man ska kunna abonnera på tillgång till lokalerna, hyra en fast plats i kontorslandskapet eller ett rum med kanske ett tiotal kontorsplatser.


Precis vid Resecentrum, söder om Kongahälla Center, planerar Adapta att bygga ett åtta våningar högt kontorshus, med cirka 4 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta.

– Huset kommer att få en fantastisk exponering ut mot E6, rationella våningsplan som möjliggör både effektiva och spatiösa kontor. Det blir en profilbyggnad, certifierad enligt Miljöbyggnad nivå minst silver, som kommer att sticka ut ordentligt.

I bottenplanet siktar Adapta på att etablera en restaurang.

– Vi har ett väldigt bra matutbud i Kongahälla Center, men inriktningen där är mer åt fast/casual-hållet. Det är bara O´Learys som har bordsservering. Vi tror att det finns utrymme för en fine dining-restaurang i kontorshuset.

Om allt går som planerat sätts spaden i backen i höst och första inflyttning blir ett år senare, på hösten 2020. Kontorslokalerna kommer att vara från cirka 100 kvadratmeter (ett fjärdedels våningsplan) och uppåt.

Artikelbild

Erik Fischer, vd på Adapta Fastigheter.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


– Det finns inga nybyggda kontor i Kungälv i dag så det här är en ny nivå för staden. Service- och kommunikationsläget kan inte bli bättre, det här blir kontor för företag som vill profilera sig och locka till sig kompetent personal.

– De flesta vi har pratat med så här långt är företag som sitter i Göteborg i dag. De vill komma bort från trängsel och byggarbetsplatser och har en stor del av personalen boende norr om stan. Då är detta en smidig lösning, samtidigt som centrala Göteborg bara ligger 15 minuter bort, säger Erik Fischer.


Dela på linkedIn Skicka till e-post