Novi hyr ut 4 200 kvadratmeter i Göteborg

Novi Real Estate har inom förvaltningsuppdraget åt Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv tecknat nya hyresavtal i Göteborg om totalt cirka 4 200 kvadratmeter under första kvartalet. Hyresavtal är tecknade med Göteborgs Universitet, Cerner Sweden och Adecco.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-04-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Novi hyr ut i Göteborg.
Bild: Istock


Göteborgs Universitet utökar sin etablering på Rosenlundsgatan i fastigheten Inom Vallgraven 40:14 med cirka 1 900 kvadratmeter. Cerner utökar sin förhyrning på Lilla Bommen i fastigheten Gullbergsvass 1:2 med cirka 1 000 kvadratmeter och Adecco blir ny hyresgäst på Spannmålsgatan i fastigheten Nordstaden 25:23 med cirka 700 kvadratmeter.

– Att Göteborgs Universitet väljer att låta Campus Rosenlund fortsätta växa och samla sina enheter på en central adress är både roligt och ett kvitto att de är nöjda med oss som hyresvärd. Utvecklingen av Rosenlundskajen och närområdet fortsätter och det är ett bevis på områdets attraktivitet att det inte ens hinner uppstå någon vakans när Kultur i Väst flyttar till Regionens Hus, säger Anton Drott, kontraktsförvaltare på Novi Real Estate.

– För oss var det extra glädjande att vi hann fylla fastigheten under en pågående försäljningsprocess innan vi lämnade över den till Castellum och att vi hann få en lösning på plats för Cerner. Hyresavtalet tecknades samma dag som försäljningen till Castellum färdigställdes. Vår uppdragsgivare kunde därigenom avyttra en helt uthyrd fastighet, fortsätter han. 

– Det finns fortsatt en stor efterfrågan på centralt belägna, moderna och flexibla lokaler. Vi är både stolta och glada över att ha kunnat erbjuda våra nya kunder dessa ytor, säger Jimmy Ronstad, regionchef på Novi Real Estate.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration