Constrera flyttar till Frösundavik

I juni flyttar den svenska byggentreprenören Constrera AB in i sitt nya kontor på Frösundavik, där de hyr 500 kvadratmeter av Mengus.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-04-17 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Frösundavik.
Bild: Mengus


– Constrera är en byggentreprenör som erbjuder byggprojekt med slimmad overhead, nytänkande processtyrning och förstklassiga medarbetare. Förutom att vi får ett supermodernt kontor så är det just alla servicefördelarna med Frösundavik vi uppskattar. Här kan även mindre företag ta del av funktioner utanför själva kontoret som normalt enbart större företag har tillgång till, säger Marcus Andersson, vd för Constrera.

Bolaget grundades redan 1969 och med en stabil plattform i historien så är Constrera idag en reformatör i en i övrigt konservativ bransch. Constrera som växer snabbt har i dag 30 medarbetare. Constrera är fokuserade på byggprojekt inom samhällsbyggnationer och har lärt sig genom att utföra komplicerade projekt med stora krav på speciallösningar och högsta internationella säkerhetsstandard. Den praktiska erfarenheten kommer från projekt som vårdboenden, skolor, hotell, sjukhus och även specialnischer såsom fabrik för medicintillverkning/ forskningslaboratorier och datahallar.

– Frösundavik passar både för riktigt stora och lite mindre snabbväxande företag. Att Constrera väljer att flytta hit ser jag som ännu ett kvitto på att vi erbjuder något unikt i Frösundavik. Här finns fullutrustat gym med sporthall, restaurang, café, cateringmöjligheter, konferenscenter, cykelparkering inomhus, gemensam husreception, bemannad lastkaj och en avkopplande ljusgård med lounge. Lägg därtill det fantastiska läget i Hagaparken med närhet till kommunikationer precis intill. Allt detta gör Frösundavik till ett svårslaget kontorsalternativ, säger Hansi Danroth, senior partner på fastighetsägaren Mengus.

I Frösundavik sitter sedan tidigare bland andra Ford, Merck, SAS och Schneider. Under det senaste året har, förutom nu Constrera, även flera andra bolag flyttat in - bland annat det amerikanska IT-företaget ServiceNow (1 000 kvadratmeter), livsstilsmagasinet Plaza (500 kvadratmeter), life science-företagen PharmaRelations (450 kvadratmeter) och Accord Healthcare (240 kvadratmeter) samt det österrikiska industriteknikföretaget Andritz (520 kvadratmeter). Strategin att fylla på med fler dynamiska och expansiva bolag har burit frukt, och den totala uthyrningsarean för de nya företagen uppgår till över 3 200 kvadratmeter på kort tid.

Hansi Danroth ser inflyttningarna som ett bevis på att Frösundaviks koncept tilltalar nya hyresgäster.

– Att ha alla funktioner under ett och samma tak gör att företagen kan fokusera på sin kärnverksamhet och få bättre workflow i vardagen. Här finns alla möjligheter för företag och människor att trivas och må bra.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration