Moderna kontor i Selma Stad

Partnertext


I ett växande Göteborg håller en ny stadsdel på att skapas på Hisingen. I nya Selma Stad erbjuder GöteborgsLokaler nu moderna, attraktiva och flexibla kontor i ett blomstrande och livfullt framtidsområde.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-04-08 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Det håller på att ske en förvandling av Selma Lagerlöfs Torg i Backa. Det som tidigare känts avsides håller på att få en ansiktslyftning för att spela en viktigare roll i framtidens växande Göteborg – och samtidigt bli ett nytt centrum och en ny mötesplats på Hisingen.

I Selma Stad skapas en ny stadsdel med dagligvaruhandel, detaljhandel, vård, service, kultur, caféer och restauranger. Dessutom tillförs 3 000 nya bostäder till området. Alla komponenter som bidrar till att göra Selma Stad till en plats fylld av liv.

Kommunikationsmässigt ligger området redan väl placerat. Två busslinjer stannar direkt utanför och tar en till Brunnsparken på en kvart. E6:an har påfart i nära anslutning och redan nu utreds möjligheten att även dra spårväg ut till Selma Stad.

Torget som det var tidigare håller på att förändras och byggas ut. Den stora livsmedelsbutiken flyttar och tar plats i botten av ett nybyggt hus tillsammans med vårdcentral, familjecentral och tandvård.
I huset erbjuder GöteborgsLokaler moderna kontor över tre plan. Från 200 kvadratmeter upp till 1 160 kvadratmeter med hög modern standard och en flexibilitet som gör att hyresgäster får kontoret anpassat efter sina behov.

– Det är flexibla ytor. Ingenting är uppbyggt i och med att bygganden är helt ny, så där kan kommande hyresgäster vara med och påverka hur man vill att det ska se ut – om man exempelvis vill ha en öppen planlösning eller indelat i cellkontor. Det anpassas beroende av vad man behöver för sin verksamhet, säger Jessica Wellergård, uthyrningskoordinator på GöteborgsLokaler.
Kontoren är inte bara flexibla och moderna i ett starkt kommunikationsläge. Hållbarheten har också den en viktig plats i bygganden som miljöklassats.

När står de nya kontoren redo för inflyttning?
– Till hösten räknar vi med att de första hyresgästerna kommer att flytta in, säger Jessica Wellergård.

Artikelbild


Den gröna linjen går inte bara genom fastigheterna. Selma Stad ligger vackert belägen på
Hisingen med Backadalens grönområde som en stor pulserande lunga i direkt anslutning. Genom torget skapas dessutom ett parkstråk i fyra delar som är ska tillföra mer grönska till platsen och bidra till att locka besökare i olika åldrar.

– Man tänkte på allt här. Till exempel hur man bygger för att hantera sol och vind så att det ger en mysig och trivsam känsla i hela området.

Med namn efter en av våra största svenska författare genom historien har kulturen som sig bör en tung roll i Selma Stad. Ett nytt kulturhus skapas och kommer inrymma kulturskola, bibliotek och teater och bidra till att göra Selma Stad till en livfull mötesplats.

– Kulturen har alltid haft stark ställning här och det kommer fortsätta framöver. Kulturhuset är en väldigt intressant satsning. Man kommer kunna ändra inuti huset efter de olika verksamheterna som behöver ytor. Ena gången behöver man ha föreläsningar och nästa gång behöver man kanske kontorsrum, berättar Jonas Lissel, fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler.

Arbetet med att förändra området och att skapa nya Selma Stad har uppmärksammats och skapat stort intresse. Bland annat var projektet var nominerat till det prestigefyllda Planpriset på Arkitekturgalan.

– Alla arbetar för att skapa tillgängliga, livfulla och trygga mötesplatser. Det här blir ett nytt centrum och en ny mötesplats för Hisingen och för ett Göteborg som växer. Men det ska också vara som en liten stad i sig själv när det är klart, säger Jonas Lissel.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration