Grandab säljer sin andel i Novi Real Estate till Gullringsbo

Gullringsbo Egendomar utökar sitt ägande i Novi Real Estate genom att förvärva Grandabs innehav i bolaget. Efter affären äger Gullringsbo 70 procent av aktierna. Resterande aktier innehas av ett antal nyckelmedarbetare.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-02-20 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Erika Hellman och Mikael Hasselberg
Bild: Gullringsbo/Grandab


Novi, som under våren 2016 startade sin verksamhet med uppdraget att förvalta Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Livs svenska fastighetsbestånd om cirka 500 000 kvadratmeter, har snabbt blivit en väletablerad aktör på fastighetsmarknaden. Företaget har i dag kontor i Stockholm och Göteborg med drygt 40 medarbetare. För snart två år sedan tillträdde Marie Bucht Toresäter som vd för Novi. Hon är även sedan ett år ledamot i systerbolaget MVB:s styrelse.

– Vi tror verkligen på Novi som bolag och företagets medarbetare. Bolaget har utvecklats fantastiskt fint under den korta tiden det varit verksamt och vi ser att Marie och hennes kollegor kommer att fortsätta på den vägen. Att Novi dessutom passar väl in i vår företagsfamilj är ännu en anledning för oss att utöka vårt ägande nu när tillfälle ges, säger Erika Hellman vd Gullringsbo Egendomar.

Novi är ett bolag som ofta hittar nya vägar och tänker lite annorlunda. Företaget jobbar på ett effektivt och personligt sätt och bejakar ny teknik med det övergripande målet att leverera störst värde för kundernas investeringar.

– Novi initierades av Grandab och tillsammans med Gullringsbo har vi varit med och utvecklat Novi till den konkurrenskraftiga aktör de i dag är på externförvaltningsmarknaden. Det är ett naturligt steg att Gullringsbo nu blir en större ägare i bolaget vilket säkerställer bolagets långsiktiga affärskraft. Vi kommer kvarstå i bolagets styrelse och ser med tillförsikt fram emot Novis fortsatta utveckling, säger Mikael Hasselberg, partner i Grandab.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration