Tillväxtverket växer till sig i Malmö

Malmö Cityfastigheter har tecknat ett femårigt hyresavtal för kontorslokaler med Tillväxtverket på Östra Promenaden i Malmö. Uthyrningen avser en yta på cirka 1 500 kvadratmeter. Fastigheten ligger innanför kanalen i östra delen av centrala Malmö. Här finns i dag spa, arkitekt, bemanning- och redovisningsföretag.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-01-23 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Tillväxtverket flyttar till Östra Promenaden i Malmö.
Bild: Tillväxtverket flyttar till Östra Promenaden i Malmö.


Tillväxtverket stärker Sverige genom att stärka företagens konkurrenskraft och finns på nio orter i Sverige. Tillväxtverket delar lokalerna med Svenska ESF-rådet, en myndighet som utvecklar arbetsmarknaden. Båda myndigheterna bidrar till regional utveckling med finansiering från EU.

– Det är glädjande att en så stor och stabil aktör som Tillväxtverket väljer att ingå ett långsiktigt avtal med oss och blir hyresgäst i dessa anrika byggnader. Vi ser det som ett kvitto på att vi uppfattas som en attraktiv hyresvärd och samtidigt är det ytterligare ett bevis på att denna delen av centrum fortsätter öka i popularitet, inte bara som bostads-läge utan även för kontor. Säger Christian Dahlman, vd för Malmö Cityfastigheter.

– Tillväxtverket får fler medarbetare i Malmö, till följd av tidigare regeringens insatser för att öka den statliga närvaron ute i landet, och behöver därför nya lokaler. Vi är mycket nöjda med vårt val av lokaler och samarbetet med vår blivande hyresvärd. Vi får spännande lokaler som är anpassade till våra behov i ett centralt läge. Det ger oss goda förutsättningar att fortsätta utveckla vårt arbete för stärkt konkurrenskraft i företag, säger Homan Sadat, ekonomichef på Tillväxtverket.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration