Moderna kontor i Krokslätts Fabriker

Partnertext


På historisk mark med anrika byggnader erbjuder Krokslätts Fabriker 5 000 kvadratmeter toppmoderna kontor och lokaler i Göteborgs mest populära läge.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-01-10 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Göteborgs hetaste kontorsläge har flyttats. Numera är det sträckan från Korsvägen ut till Mölndal som med sitt starka kommunikationsläge som drar blickarna till sig.

– Det mest populära området för kontor i hela stan är från Korsvägen ner till Mölndals centrum. Läget blir mer och mer centralt för varje dag i takt med att Göteborg och Mölndal växer samman, säger Håkan Lundqvist, uthyrningsansvarig på Husvärden, och fortsätter:

– Vi har egen buss- och spårvagnshållplats som heter Krokslätts Fabriker. Området ligger utanför vägtullarna med direkt påfart till E6:an och snabb väg till Landvetter flygplats. Dessutom finns här ett nytt P-hus med 700 platser, vilket inkluderar 96 laddplatser för elbilar.

Kontoren är i Krokslätts Fabriker har öppen planlösning. De väl tilltagna takhöjderna skapar en luftig känsla och de höga spröjsade fönstren gör lokalerna naturligt ljusa. I kombination med de nya byggnader som Husvärden byggt har det skapats ett område som dragit till sig stora företag som Canon, Atea, Cpac och Art Clinic – vilka i kombination med lokala aktörer gett en attraktiv mix av hyresgäster.

Under 2019 blir 5 000 kvadratmeter tillgängligt i de gamla fabriksbyggnaderna.

– Det har varit produktion i de här lokalerna men fokus nu är att kontorisera dem. Det är unikt, med toppmoderna kontor i vackra anrika industrilokaler, säger Håkan Lundqvist.

Till det är ytterligare 2 000 kvadratmeter kontor på väg att adderas när Pannhuset och Grannhuset byggs. Ett projekt där den gamla traditionen går igen både i designen – som dock innefattar mer klarglas – och i material där teglet från den gamla byggnaden återanvänds.
Artikelbild

– Det blir moderna kontor med samma känsla som i de gamla byggnaderna, säger Caroline Skartind, marknadsansvarig på Husvärden.

De nya kontoren utvecklar den grund av gamla vackra huskroppar på historisk mark som Krokslätts Fabriker vilar på. Från början var det hem för textilindustrin från tidigt 1900-tal fram till tekokrisen på 1970-talet. Familjeföretaget Husvärden köpte området för 25 år sedan och har sedan dess lagt själ och hjärta i att utveckla området, som i dag mäter 170 000 kvadratmeter och har stort fokus på hållbarhet.

– Vi började med att restaurera och kontorisera de gamla fabrikerna. Sedan har området förtätats; gamla bomullslager har rivits och frigjort mark för att kunna bygga. Nu har fyra nya kontorshus byggts, säger Håkan Lundqvist.

– Det här är hjärtat i vår verksamhet. Vi sitter här själva och finns alltid nära till hands för våra hyresgäster. Vi har stort fokus på att göra området hållbart. Allt vi bygger och utvecklar är klimatsmart – bland annat har vi Årets miljöbyggnad 2015 här i Krokslätts Fabriker, säger Caroline Skartind.

Nya kontor är långt ifrån det enda som tillförs till området. Ett stort fokus ligger på att utveckla serviceutbudet. Det finns ett brett utbud av restauranger, konferenslokaler och gym. Dessutom ligger det stora naturreservatet Safjället i direkt anslutning.

Under 2019 blir det inflyttning i de sista av de sju bostadshusen– innehållande 85 hyresrätter och 150 bostadsrätter – som byggs och bidrar till att göra Krokslätts Fabriker till en hemtrevlig blandstad som lever 24 timmar om dygnet.

Till detta kommer även ett hotell vid årsskiftet 2020/2021. När Petter Stordalens Nordic Choice öppnar med 380 rum i Krokslätts Fabriker.

– Vi skapar en helt ny stadsdel här – en liten blandstad, säger Caroline Skartind.


Dela på linkedIn Skicka till e-post