Bygger orangeri på Magasinsgatan

Wallenstam utvecklar Artilleristallarna vid Magasinsgatan i Göteborg – fasaden fräschas upp, igenmurade fönster öppnas och ett nytt orangeri ska byggas på gården intill fastigheten. Garageytor ska göras om till butiker.

Skriven av Nicklas Tollesson 2018-12-19 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Kaka Arkitekter


– Vi vill bevara atmosfären, stilen och den unika känslan vid Artilleristallarna och Magasinsgatan och sam­tidigt ge förutsättningar för verksamheterna på plats att utvecklas. Hela området är redan i dag ett trivsamt nav och genom att komplettera befintliga byggnader med ett orangeri får platsen ytterligare en dimension, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam.

Artilleristallarna vid Magasinsgatan har en lång historia av användningsområden, här har stallar, ridhus, hyrverk, garage och butiker huserat över tid. Den del av dagens garage som ligger ovanpå butikerna kommer nu att omvandlas till butiksyta och möjliggör ytterligare en våning för nuvarande hyresgäster.

Det nya orangeriet på 60 kvadratmeter beräknas vara klart sent nästa vår och ge möjlighet till utevistelse året om för da Matteos kunder på själva torget. Det blir ett orangeri med glasade partier i spröjs, limträbalkar och smidesdetaljer.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att utöka vår verksamhet på Magasinsgatan, där de tre verksamheter som samsas i lokalen, bageri, rosteri och kafé, kommer få ännu större plats. Något vi är extra glada över är det fina orangeriet som kommer binda ihop rosteri och ­bageri på övervåningen - samt skapa en till härlig oas på vad som är många göteborgares favoritplats, säger Pernilla Olow Gard, marknadsansvarig på da Matteo.

Arkitekt för nybyggnationen av Orangeriet är Kaka arkitekter, den kulturhistoriska kartläggningen och inventeringen inför renoveringen har genomförts av Lindholm Restaurering.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration