Hotellet som politikerna höjde

Nyligen togs det första spadtaget – i form av en ingjuten tidskapsel – för det nya Choice-hotellet vid Krokslätts fabriker i Mölndal.

Skriven av Nicklas Tollesson 2018-12-05 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Hudvärden


Hotellbygget blir en milstolpe för Mölndal och för fabriks­området som Husvärden har ägt i exakt 25 år.

– Från början skissade vi på en byggnad på sex ­våningar, som en förlängning på det intilliggande kontorshuset K21. Men kommunalrådet Stefan Gustafssons svar på det var "jag tycker du är för feg". Han föreslog istället 14 våningar, berättar Husvärdens vd Lennart Larsson.

– Men arkitekterna (Krook & Tjäder) tyckte att ett 14 våningar högt hus skulle se ut som en stubbe, så de före­slog 20 våningar. Nu landar vi till slut på 22 våningar, säger en nöjd Lennart Larsson.

"Tycker om höga byggnader"


Både Larsson och Choice-ägaren Petter Stordalen lyfte fram Stefan Gustafssons framåtanda vid det första spadtaget.

Stefan Gustafsson (S) kommenterar själv:

– Jag tycker om höga byggnader. Vägen här ska binda samman Göteborg och Mölndal och det passar bra med byggnader som sticker ut.

Första kvartalet 2021 ska det 370 rum stora hotellet stå klart för inflyttning.

Petter Stordalen berättar att han aldrig hade hört ­talas om Mölndal innan han träffade Husvärdens ­Lennart Larsson och Andreas Grindebacke.

– Jag hade varit ute på löprundor här, men trott att jag var i Göteborg. Jag har förstått att göteborgare bryr sig inte så mycket om var gränsen mellan Göteborg och Mölndal går, men för Mölndalsborna är det tydligen viktigt, säger Stordalen.

– När Lennart och Andreas berättade om Mölndal kände jag mig som en tonåring som upptäcker öl! Det här är ett fantastiskt hotelläge med närheten till Liseberg och evenemangsstråket men det kommer även att tjäna Mölndal. På senare tid har vi signat tre fantastiska hotell i Göteborg; Karlatornet, Draken och nu Mölndal.

Utveckla söder­ut


Krokslätts fabriker har successivt vuxit och består nu av både kontor, restauranger, skola, förskola, parkeringshus och bostäder – 130 lägenheter är inflyttade i år och nästa år blir det inflyttning i ytterligare 100.

Nästa steg efter hotellet är att fortsätta utveckla söder­ut.

– Detaljplanearbetet är igång. Vi vill bygga ett nytt kontorshus om cirka 8 000 kvadratmeter som en ljudbarriär ut mot vägen, och där innanför tre våningar parkeringshus med ett par hundra lägenheter ovanpå, berättar Lennart Larsson. Vi tar med ytterligare ett kontorshus i detaljplanen nu, men det ligger längre fram i tiden, säger Lennart Larsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration