Castellum hyr ut stort till Jollyroom

E-handelsbolaget Jollyroom tecknade i våras hyresavtal med Castellum och har nu tillträtt en logistiklokal om cirka 20 400 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark.

Skriven av Nicklas Tollesson 2018-12-05 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Castellum har nyligen färdigställt första etappen om totalt cirka 30 000 kvadratmeter i logistikparken som har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn.

Castellum har tidigare kommunicerat att e-handelsbolaget Bagaren och Kocken tecknat hyresavtal om 10 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Uthyrningen till Jollyroom innebär därmed att första etappen om cirka 30 000 kvadratmeter är fullt uthyrd och inflyttad.

Jollyroom hyr sedan tidigare två logistiklokaler av Castellum i Göteborg om totalt närmare 23 000 kvadratmeter. Deras lagerkapacitet utökas nu ytterligare genom etableringen i Hisingen Logistikpark.

– Uthyrningen till Jollyroom är en av de större logistikuthyrningarna som gjorts i Sverige i år och visar på det ökade lagerbehovet inom e-handeln. Vi är glada över att kunna hjälpa Jollyroom att växa inom vårt fastighetsbestånd och på så sätt ytterligare fördjupa vårt samarbete, säger Mariette Hilmersson, vd för Region Väst i Castellum.

– Castellum har varit en solid partner på fastighetssidan och en bidragande faktor till att bolaget kunnat växa lönsamt i en tuff konkurrenssituation, säger Jollyrooms grundare och majoritetsägare Ole Sauar.

– För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos oss för att starta flera nya logistikprojekt, bland annat planerar vi andra etappen om cirka 35 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Vi har även möjlighet att bygga 5 000 kvadratmeter på Östra Sörredsvägen och snart även 6 600 kvadratmeter i Arendal, säger Mariette Hilmersson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration