Unik juldekor på Frölunda Torg

Årets julbelysning på Frölunda Torg är världsunik och spektakulär - ett strålande Askungens häst- och vagnekipage med glittrande ljus, placerat i Centralhallen.

Skriven av Redaktionen 2018-11-28 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

– Det är en magisk upplevelse, en sagomiljö att uppleva bortom det kommersiella. En plats att mötas på och drömma sig bort en stund. på, säger Johanne Gabrielson, marknadschef på Frölunda torg.

I Centralhallen, mitt i Frölunda Torg, har alltså Askungens fina vagn parkerat med ett hästekipage och en pumpavagn på byggts upp. Hela ekipaget är 14 meter långt och pumpavagnen fyra meter hög. Totalt är det 6000 ledlampor som glittrar över hela vagnen och hästarna.

Den unika och spektakulära juldekoren kompletteras av ett sagolandskap med prinsessans slott som skymtas i horisonten och små härliga vintermiljöer med feér och andra sagofigurer som bidrar till den magiska atmosfären.

– Frölunda Torg har nu i tre år arbetat konsekvent i sin varumärkesplattform kring att skapa "Händelsernas Centrum". Förra året gjorde vi den lyckade julkampanjen med Alonika som flyttade in och bodde på Frölunda Torg i två veckor, som gav väldigt fin respons. Nu ville vi göra något helt nytt, säger Johanne Gabrielson, marknadschef på Frölunda torg.

Förväntningarna var alltså redan höga bland de nyfikna besökare som undrade vad som skulle presenteras i år. När juldekoren avtäcktes i fredags morse lät reaktionerna inte vänta på sig. Genast blev det fullt med folk som fotograferade, tittade, kommenterade och framför allt stannade upp.

Vår grekiske säljare Kostas Ioannou, som sålt hästekipaget till Frölunda Torg är stolt:

– Vi har gjort en magisk produkt och det har varit en kul resa att följa från köpet i februari tills att allt är på plats i verkligheten mitt i köpcentrumet. Vi hoppas såklart på ett långt samarbete framöver.

På Frölunda Torg är entusiasmen lika stor:

– När jag såg det här ekipaget för första gången på julmässan i var det kärlek vid första ögonkastet, men aldrig hade jag kunnat föreställa mig en så stor respons från våra besökare. Redan de första timmarna ställde sig folk och fotograferade och filmade och provsatt vagnen. Jag är så lycklig just nu och hoppas verkligen att magin kommer att sprida sig i hela Göteborg. Allt måste verkligen upplevas på plats! sägerJohanne Gabrielson.

Bakom den unika och fantastiska skapelsen av årets jul på Frölunda Torg står Frölunda Torgs samarbetspartners, Templar Events, ADV idé och design, Ståhls Reklam. Häst och vagnekipaget köptes in från Ljusdekor som är upphovsmakare och är specialbyggd i Grekland på fabriken Fotodiastasi.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration