Kontor på Södermalm – till fördelaktig hyra

Partnertext


Södermalm växer och blir allt hetare. För de företag som vill sitta på en söderdel som är inne i en expansiv fas finns nu möjligheten – till fördelaktig hyra.

Skriven av Axel Ohlsson 2018-11-20 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

För den som letar klassisk södermalmskänsla men inte vill sitta på Hornstull eller vid Slussen finns svaret på Rosenlundsgatan. Vid Stockholms södra station ligger två nyrenoverade industrifastigheter. De två huskropparna skiljs åt av en mittengång med grönyta och garage som erbjuder ljusa och trevliga lokaler med generös takhöjd. Fastigheten har god logistik med lasthissar till samtliga våningsplan.

– Det är ljusa, stora lokaler som är uppbyggda av pelare, vilket gör att de går att anpassa efter hyresgästens behov, säger Oscar Mörner, uthyrning Novi.

Det är inte bara mellan husen det är grönt. Även husen är gröna och miljöcertifierade med Green Building, Miljöbyggnad brons.
Artikelbild

Med en kortare promenad når man söders hjärta vid Mariatorget och Hornstull med dess utbud av affärer och restauranger. Även i den närmaste omgivningen finns ett rikt restaurangutbud samt flera matbutiker som ger liv till området.

– Området är i en expansiv fas. Under de kommande åren kommer det utvecklas och byggas upp med såväl caféer som restauranger. Det kommer att bli mer liv i området, säger Oscar Mörner och tillägger:

– Hela området ligger i framkant.

Tantolunden ligger på ett behagligt avstånd och inbjuder till sköna promenader eller en löprunda på lunchen. Ytterligare träningsmöjligheter finns i fastigheten där gymkedjan SATS har en stor anläggning.

– Det är ett perfekt läge för träning och motion, säger Oscar Mörner.

Kommunikationerna till fastigheten är mycket bra. Flertal busslinjer (3, 4, 55 och 74) stannar alldeles utanför dörren och tar en snabbt in till city. Tunnelbanestationer för såväl gröna (Zinkensdamm) som röda linjen (Mariatorget) på ca tio minuters promenadavstånd. Pendeltåg Stockholms södra station knappt hundra meter från entrén.
Artikelbild

För den bilburne finns garageplatser i huset att hyra, hiss rakt ner från kontoren.

Vem passar lokalerna?

– Det är en väldigt blandad mix av hyresgäster. Det passar företag som vill ha en södermalmskänsla och sitta i stan – men göra det till ett lite fördelaktigare pris.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration