Klart för inflyttning – på nio månader

På bara nio månader uppförde Logicenters en modern logistikanläggning om 38 000 kvadratmeter i Viared för Speed Groups räkning.

Skriven av Nicklas Tollesson 2018-11-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Logicenters


Under fjärde kvartalet 2017 signerade Logicenters det tioåriga hyresavtalet med Speed Group Sedan inledningen av 2018 har arbetet pågått och nu är fastigheten på 38 000 kvadratmeter färdig. Anläggningen tillgodoser Speed Groups behov av mer logistikyta, strategisk placering och flexibilitet.

– Vi är väldigt nöjda med Logicenters arbetssätt där de nu har färdigställt en logistikfastighet till oss under ett mycket pressat tidsschema. Vi har i dagsläget redan flyttat in tre kunder och verksamheten är i full gång vilket känns fantastiskt spännande. Det hade varit omöjligt att få detta i hamn med den korta tids­horisont vi haft från beslut till färdigställande utan ett mycket fint samarbete mellan näringsliv och Borås stad. Alla intressenter vill verkligen göra något bra för Borås, vilket skapar ett mycket positivt arbetsklimat både nu och framåt där vi tillsammans hjälps åt att skapa fler arbetstillfällen, säger Peter Nilsson, CEO på Speed Group.

Med endast sex mil till Göteborg är Viared viktigt för Logicenters, som investerat i flertalet fastigheter på området. Nybygget är beläget på Prognosgatan i Västra Viared och har även ett skyltläge längs med riksväg 40.

– Vi har en god relation med Borås stad och är väldigt positiva till fler satsningar i Viared. Nu har vi uppfört vår sjätte fastighet i området, denna gång för Speed Grops verksamhet, och vi kommer att fortsätta investera här, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.

– Borås Stad har satsat mycket på det drygt 90 hektar nya industriområdet och vi är mycket nöjda med de etableringar som har gjorts där. Det borgar för en fortsatt god tillväxt i regionen och tryggar arbetsmarknaden och investeringarna på både kort och lång sikt, säger Daniel Göök, establishment manager på Näringslivsenheten inom Borås stad.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration