Fabege hyr ut Haga­huset till Kom Hotel

Kom Hotel, som ägs av KFUM Central, kommer att driva hotell, longstay, coworking och restaurang i Hagahuset. De tecknar ett 15-årigt hyresavtal för hela byggnaden, vilket motsvarar cirka 7 000 kvadratmeter. Beräknad inflyttning är mars 2020.

Skriven av Eddie Ekberg 2018-11-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Hotellet i Hagahuset ska bli en mötes- och arbetsplats integrerad med en inbjudande lounge och restaurang/bar. Affärsresenären ska inte bara erbjudas boende utan även en coworking-plats där denne kan bjuda in kunder och arbeta. Avsikten är att hotellet ska anslutas till Best Western.

– Hagahusets närhet till de intensivt expanderande områdena kring Solna station och Haga­staden är ett attraktivt läge för hotelletablering. Detta är en oslagbar möjlighet för oss att utöka vår hotellverksamhet för att säkra framtida intäkter till vår ägarförening, säger Henrik Feld­husen, styrelseordförande för Kom Hotel.

Hagahusets placering vid porten till nationalstadsparken Haga stärker sambanden mellan stad och park.

– Vi har länge attraherats av husets läge, dess form, detaljrikedom och inte minst den konstnärliga omtanken i den lilla parken. Här finns unika möjligheter att skapa ett attraktivt koncept och vi är mycket glada över att det blir Kom Hotel som tar sig an denna pärla, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Fabeges investering är beräknad till 120 miljoner kronor och hyran är cirka 18,5 miljoner kronor per år.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration